2024. május 20., hétfő

Több fenyegetés érkezett fiataloktól

A szerdán történt belgrádi Vladislav Ribnikar Általános iskolában történt lövöldözést, valamint a pénteken, Mladenovac környékén történt vérontást követően Szerbiában pénteken 25 ezer esetben volt szükség a rendőrség beavatkozására különböző, az említett bűntényekhez köthető, zömmel kiskorúak és fiatal felnőttek részéről érkező fenyegetések miatt. 

A média szombaton is több hasonló fenyegetésről számol be.

Letartóztatták a huszonkét éves A.S.-t, mert a közösségi médiában azt írta, hogy Mitrovica lesz a következő, ahol lövöldözés lesz majd, jelentette a helyi rendőrség. Tegnap későn este ugyanebben a községben kellett elvezetniük egy 14 évest, aki fenyegető bejegyzést tett közzé a közösségi médiában.

A hatóságok a 22 éves szerémségi fiatalember ellen a közbiztonság veszélyeztetése miatt emelnek vádat. Az illetőt 48 órás vizsgálati fogságba helyezték.

Újvidéken három kiskorút állítottak elő. A Gépészeti Középiskola diákjai esetében 30 napos letartóztatást rendeltek el, mert fenyegető üzenetet küldtek barátaiknak, amiben az állt, hogy fegyvereket visznek majd az iskolába. Egyikük lakásának átkutatása során egy automata puska másolatát találták meg a hatóságok.

Kihallgatták azt a lányt, aki a TikTokon kigúnyolta a vračari Vladislav Ribnikar Általános Iskolában történt mészárlást, és dicsőítette a gyilkost. Mivel kiskorúról van szó, a szülők ellen vádat emelnek, közölte a Belügyminisztérium az N1 portállal.ű

A rendőrség szombaton letartóztatott egy 17 éves fiatalt, aki az Instagramon azt közölte, hogy több mint 30 embert ölnek meg Nišben.

Aleksandar Vučić pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az illetékes szervek fokozzák hírszerzési tevékenységüket, egyebek mellett azok miatt, akik a különböző közösségi oldalakon a tömeggyilkosokat méltatják. Mintegy 45 ezer személy profilját fogják átvizsgálni.