2024. április 23., kedd

Végleges: Đoković mehet Amerikába

Az amerikai törvényhozás hatályon kívül helyezte a 2020-ban hozott beutazási tilalmat az oltatlan egyének számára. Ez többek között azt is jelenti, hogy Novak Đoković teniszező a nyáron ott lehet előbb Cincinnattiban az 1000-es rangú tornán, majd New Yorkban a US Openen is. A volt világelső legutóbb 2018-ban győzött az idény utolsó nagy tornáján, és összesen háromszor nyerte el a serleget, további hat döntőben pedig vereséget szenvedett. Đoković számára elsősorban a US Open a fontos, hisz célja, hogy pályafutását majd a legtöbb Grand Slam-titulussal zárja. E tekintetben a szerb a jelen pillanatban 22:22-re áll a spanyol Rafael Nadallal. Öthetes versenyszünet után Novak legközelebb az április 9-én kezdődő Monte Carlo-i 1000-es tornán lép pályára.

Miamiban a spanyol Carlos Alcaraz legyőzte az amerikai Taylor Fritzet is, és egyre közelebb jár a világelsősége megvédéséhez. A spanyol a négy között az olasz Jannik Sinnerrel játszik, a másik párt pedig a két orosz, Danil Medvegyev és Karen Hacsanov alkotja.

Carlos Alcaraz (Fotó: Beta/AP)

Carlos Alcaraz (Fotó: Beta/AP)

A nőknél a kazah Jelena Ribakina lett az első döntős, a serlegmeccsen pedig a Kvitová–Cirstea meccs továbbjutója lesz az ellenfele. Harmadik találkozójukon Ribakina, aki az első játszmában 3:5-ről, a másodikban pedig 2:4-ről fordított, először győzte le az amerikai Jessica Pegulát, Miamiban így visszavágva a tavalyi elődöntőben elszenvedett vereségért.

A jövő héten Houstonban, Marrakechben és Estorilban tartanak ATP-tornát. Györe László visszalépett Marokkóban, Kecmanović pedig Portugáliában, míg Krajinović Texasban nevezett.

MIAMI. – 1000-es mestertorna, negyeddöntő, férfiak: Alcaraz–Fritz 6:4, 6:2, Medvegyev–Eubanks 6:3, 7:5, Hacsanov–F. Cerundolo 6:3, 6:2, nők, negyeddöntő: Kvitová–Alekszandrova 6:4, 3:6, 6:3, elődöntő: Ribakina–Pegula 7:6, 6:4.
SAN REMO. – Challenger, 2. forduló: Piros–Kovalik 6:3, 7:6.
MURASZOMBAT. – Női ITF-torna, 2. forduló: Kempen–Radivojević 6:4, 4:6, 6:0.
MONASTIR. – Női ITF-torna, 2. forduló: Radanović–Abbagnato 6:2, 6:2.

Nyitókép: Carlos Alcaraz (Fotó: Beta/AP)