2024. április 26., péntek

Gól kő, papír, olló nem!

Ma este a magyar válogatott számára is elkezdődik a jövő évi németországi Európa-bajnokság selejtező tornája. Szoboszlaiék a bolgár válogatottat látják vendégül, amely az első játéknapon hazai pályán szenvedett vereséget Montenegrótól. Mindkét csapat számára fontos lesz tehát a mai mérkőzés, Marco Rossi és tanítványai bíznak a jó nyitányban, a vendégeknek pedig egy újabb vereség esetén jelentősen csökkennének az esélyeik arra, hogy a csoport első két helyén végezzenek. A szövetségi kapitány a találkozó előtt így foglalta össze gondolatait:

„Nyilván az ellenfelünk lelkiállapotának nem tett jót a pénteki mérkőzés, ami után Budapesten szeretne javítani. A Montenegró elleni meccsen változtattak a korábbi négy meccs taktikáján, nekünk mindkét változatra fel kell készülnünk. Az észtek elleni mérkőzés hasznos tapasztalatokkal szolgált számunkra a bolgárok elleni kezdőcsapatra nézve. Van egy kezdő tizenegy, de nem szabad elfeledkezni a cserékről sem, hiszen öt cserével nagyon sokat lehet változtatni a játék képén. Bulgária nehéz ellenfél lesz. Nagyon atletikus, erőnlétileg jó csapat, szilárd középpályával. Nem szabad területet hagynunk az ellenfélnek, mert vannak olyan gyors játékosai, akik ezt kihasználják. A magyar válogatott senkit sem becsülhet le, nem vagyunk abban a helyzetben. Attól, hogy legyőztük Angliát vagy Németországot, nem vagyunk az ő szintjükön.”

Sallai Roland és Szoboszlai Dominik kő-papír-ollóval dönt az észtek elleni tizenegyesről (Fotó: MLSZ)

Sallai Roland és Szoboszlai Dominik kő-papír-ollóval dönt az észtek elleni tizenegyesről (Fotó: MLSZ)

Rossi nyilatkozatában érintette a csütörtöki, Észtország elleni mérkőzést is, ahol Szoboszlai Dominik és Sallai Roland sokak visszatetszését kiváltva kő-papír-ollóval döntötték el a büntetőrúgó kilétét. „A kő-papír-ollózás kapcsán itt az alkalom, hogy elnézést kérjek a történtekért. Azért kérek én elnézést, mert mindenért én vagyok az első számú felelős, ami a pályán történik. Az előfordulhat, hogy Dominik mint első számú kijelölt tizenegyesrúgó megbeszéli a fiúkkal, és lemond erről a lehetőségről, de ezt nem olyan módon kell megtenni, ahogy csütörtökön történt. Ezt megbeszéltük, többször ilyen nem fog előfordulni” – fejtette ki az olasz szakember.

Összegezve elmondható, hogy habár a magyar válogatott cseppet sem számíthat könnyű mérkőzésre, maximális koncentrációval és a közönség támogatásával sikeres rajtot vehet, és begyűjtheti a három pontot a bolgárok elleni találkozón.

Nyitókép: Sallai Roland és Szoboszlai Dominik kő-papír-ollóval dönt az észtek elleni tizenegyesről (Fotó: MLSZ)