2024. április 24., szerda

Legyél te is vállalkozó!

Vajdaság több városában képzéseket tartanak a nők számára

Az Újvidéki Egyetem rektorátusának dísztermében tegnap tanácskozást tartottak annak apropóján, hogy képzéseket indítanak olyan nők számára, akik vállalkozást szeretnének alapítani. A konferenciát a Core International Oktatási Tanácsadó Központ szervezte, a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság támogatásával. Mint elhangzott, Vajdaság 10 városában szerveznek képzéseket, s ezeken összesen 300 nő vesz majd részt. Az a cél, hogy az érdeklődők olyan színvonalas oktatásban részesüljenek, amellyel sikeres vállalatokat alapíthatnak.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár arra biztatta a tanácskozáson részt vett hölgyeket, hogy ne adják fel a terveiket és az álmaikat.

A tartományi kormány az idén az átképzésekre és a vállalkozói készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt (Fotó: Tartományi kormány)

A tartományi kormány az idén az átképzésekre és a vállalkozói készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt (Fotó: Tartományi kormány)

– A tartományi kormány évek óta támogatja a női vállalkozókat, és jövőben is ezen munkálkodik, hiszen a nők teljesen egyenlőek a társadalomban. A gazdasági titkárság a meglévő támogatásai mellett az idén az átképzésekre és a vállalkozói készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Vajdaságban ugyanis egyes ágazatokban, főleg az IT-szektorban, az idegenforgalomban és a vendéglátóiparban, munakerőhiány van. Hamarosan megjelennek az átképzésekre vonatkozó pályázatok. A tartományi titkárság az átképzésekre az idén több mint 40 millió dinárt különít el – fejtette ki Ivanišević.

A tancskozáson bemutatták a képzés programját, valamint az előadókat. Az első fázisban 10 városban tartanak képzéseket: Újvidéken, Szabadkán, Zomborban, Temerinben, Nagykikindán, Nagybecskereken, Versecen, Pancsován, Rumán és Mitrovicán.

Indira Popadić üzleti tanácsadó, a képzés egyik előadója elmondta, az a céljuk, hogy a képzéseken a résztvevők elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek arról, hogyan kell vállalkozást elindítani.

– Fontos, hogy a leendő vállalkozók megismerkedhessenek a vállalkozás létrehozásához szükséges első lépésekkel, a lehetőségekkel, és hogy bátorítást kapjanak. Kiváló, tapasztalt előadók adják át a tudásukat. Később mentorprogramok is lesznek – fejtette ki Popadić.

Nyitókép: A tartományi kormány az idén az átképzésekre és a vállalkozói készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt (Fotó: Tartományi kormány)