2024. április 23., kedd

Ritmikus sportgimnasztika világszínvonalon

Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács sport- és ifjúságügyi kérdésekkel megbízott tagja szombaton részt vett az Újvidék Trófeája 2023 elnevezésű, 12. nemzetközi ritmikus gimnasztikatorna ünnepélyes megnyitóján. A kétnapos sporteseményt a Vojvodina Sport- és Üzletközpont nagycsarnokában tartotta meg a Ritmika ritmikus gimnasztikaklub, a rangadót az önkormányzat sport és ifjúsági kérdésekkel foglalkozó igazgatóságának támogatásával valósították meg.

Ognjen Cvjetićanin örömének adott hangot, hogy Újvidék ismét házigazdája lehetett a nemzetközi, ritmikus gimnasztikatornának.

– Ez a verseny kiváló alkalmat nyújt arra, hogy városunkban megcsodálhassuk a világszínvonalú, ritmikus sportgimnasztika mozdulatait és egyúttal népszerűsíthessük ezt az olimpiai sportágat. Újvidék mindig is a sport fővárosa volt, olyan város, amely ápolja a sportot és megvan minden szükséges infrastruktúrája a nagy sportesemények megszervezéséhez. A városi önkormányzat a városi sport és ifjúsági kérdésekkel megbízott igazgatósága által folytatja a gyermekek és a fiatalok ösztönzését a sportolásra, támogatja az újvidéki sportklubokat, emellett folyamatosan arra törekszünk, hogy minél magasabb színvonalra emeljük a sportolási körülményeket, igyekszünk egyre sikeresebb sportesemények megszervezésére. Köszönettel tartozunk a szervezőknek, azoknak, akik évről évre emelik ennek az eseménynek a színvonalát, és egyre több vendéget vonzanak Újvidékre – mondta Cvjetićanin.

A hétvégi, színes eseményen 44 sportküldöttség vett részt 550 nyolc és tizennyolc év közötti tornásszal, akik a világ tizennyolc országából érkeztek. A hazai versenyzők mellett vendégül láttunk fiatalokat Izraelből, Romániából, Magyarországról, Horvátországból, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából, Svájcból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Norvégiából, Ciprusról, Lettországból, az USA-ból, Ukrajnából és Litvániából is.

Nyitókép: novisad.rs