2024. április 26., péntek

Útlezárások nehezítik a közlekedést

A belvárosi Skerlić, a Zlatna greda, a Đorđe Jovanović és a Sava Vuković utcákban megkezdődtek a távhővezeték felújítási munkálatai, forgalomkorlátozást vezettek be június 16-áig. Március 20-a és 30-a között a Branko Radičević és a Đorđe Zličić utcákban szintén ideiglenesen lezárják az utat a forgalom előtt, mégpedig a Kiszácsi utca és a Jaša Tomić sugárút kereszteződésénél. A Kiszácsi utcából csak jobb irányból lehet majd bekanyarodni gépkocsival a Jaša Tomić sugárútra, és a másik irányba is. A forgalomkorlátozások március 30-a és április 18-a között a Jaša Tomić sugárutat érintik, a Sava Kovačević utcától a Kiszácsi utca és a Jaša Tomić sugárút kereszteződéséig. A forgalom a jelzett időszakban két irányban fog lebonyolódni, mégpedig a Jaša Tomić sugárút páratlan oldalán. A munkálatok során lehetséges lesz bal és jobb irányból is a Jaša Tomić sugárútról behajtani a Kiszácsi utcába.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

A Lázár cár sugárút páratlan oldalán már hosszabb ideje folynak a munkálatok, ennek következtében ideiglenesen megváltozott a forgalmi rend is a szóban forgó útszakaszon. Az utat lezárták a sétány irányában a Promenada bevásárlóközpont és a Fruška gora utca közötti részen, viszont a forgalom ideiglenesen az ellenkező sávban folyik, két irányban. A Lázár cár sugárút irányából nem lehet autóval bekanyarodni a Fruška gora utcába, viszont az említett utcában a sugárút felé továbbra is zavartalanul folyik a közlekedés. Az ideiglenes forgalomkorlátozás a Dr. Ivan Ribar utcára is vonatkozik (a Népfront és a Blagoje Parović utcák közti szakaszon), a változás itt egészen július 14-éig marad érvényben. A munkálatok itt a csatornahálózat felújításán zajlanak. A Népfront és a Dr. Ivan Ribar utcák kereszteződésénél a munkálatoknak ebben a szakaszában a közlekedés zavartalan. A futaki Lázár cár utcában, a Branko Radičević és a Bošnjak fivérek utcák közti szakaszon továbbra is le van zárva az út a forgalom előtt. Az illetékesek kérik a közlekedésben résztvevők türelmét, valamint azt, hogy tartsák tiszteletben a kihelyezett, ideiglenes közlekedési jelzéseket.

Nyitókép: A Sava Kovačević utcában már korábban kicserélték a föld alatti csatornahálózatot, most a környék többi utcája is sorra kerül (Fotó: Dávid Csilla felvétele)