2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA – VILÁGKUPA-SELEJTEZŐ

Szerb és magyar siker a rajton

Mind a szerb, mind a magyar férfiválogatott győzelemmel nyitott a világkupa selejtezőjének 1. fordulójában, Uroš Stevanović együttese Ausztrália, Varga Zsolté pedig Franciaország felett aratott diadalt. A szerbek az első félidő során még sokat hibáztak, pontatlan passzok és kihagyott helyzetek jellemezték az első tizenhat percet, a nagyszünet után viszont összekapták magukat, s a harmadik negyedben egy 3:0-s sorozattal gyakorlatilag el is döntötték a találkozót. A magyarok mérkőzése hasonlóan alakult, Vargáék az első nyolc perc során három értékesített francia előnynek köszönhetően egygólos hátrányba kerültek, ezt követően azonban mindösszesen három találatot engedélyeztek az ellenfélnek, így nem volt kérdéses, ki nyeri meg a találkozót. A szerbek Görögország, a magyarok pedig Olaszország ellen játszanak a selejtező mai fordulójában. Némi meglepetésre a nyitónap egyik legérdekesebb meccsét Montenegró és Grúzia vívta, utóbbi szinte a lefújás pillanatáig partiban volt, Montenegró csak az utolsó támadásban tudta a magára javára fordítani a mérkőzést.

A válogattak újoncai mellett a világesemények új hivatalos meccslabdája is bemutatkozott a világkupa selejtezőjében

A válogattak újoncai mellett a világesemények új hivatalos meccslabdája is bemutatkozott a világkupa selejtezőjében

Eredmények, 1. forduló, A csoport (Zágráb): Olaszország–Japán 13:7, Horvátország–Egyesült Államok 16:14, Franciaország–Magyarország 6:10. B csoport (Podgorica): Ausztrália–Szerbia 6:10, Görögország–Spanyolország 8:11, Montenegró–Grúzia 13:12.

Nyitókép: A válogattak újoncai mellett a világesemények új hivatalos meccslabdája is bemutatkozott a világkupa selejtezőjében