2024. április 26., péntek

Ezer palacsinta Anita gyógyulásáért

Jótékonysági rendezvény Muzslyán

Több mint ezer palacsintát sütöttek és adtak el a Muzslyán megtartott, jótékonysági rendezvényen, amelynek célja Páger Anita thaiföldi műtétjének a támogatása volt.

Anita öt éve egy Szegeden történt baleset után vált mozgáskorlátozottá. A műtétre 16 millió dinárt kell összegyűjteni. Muzslyán és több közép-bánáti településen folyamatosak a gyűjtési akciók Anitáért.

Szombaton délután a Magyar Házban az emberek türelmesen vártak a sorban, a szorgos asszonyok pedig alig győzték sütni a palacsintát.
– A falubelink, Páger Anita számára gyűjtünk, és most olyan lehetőség adódik, amikor egy úttörő beavatkozással sikerülne megműteni és segítenénk neki abban, hogy újra önállóan tudjon járni. Itt ma több mint harminc önkéntes segít nekünk ebben a gyűjtésben. Több mint ezer palacsintát tervezünk ma kisütni és eladni – hallottuk Vidrács Krisztina szervezőtől.

Anita az akció részvevőivel (Kecskés István felvétele)

Anita az akció részvevőivel (Kecskés István felvétele)

A palacsintasütési, jótékonysági akció ötlete Torontálvásárhelyről származik, ahol a Szeretet jótékonysági egyesületnek már több sikeres rendezvénye volt. Az egyesület Facebook-oldalán jótékonysági eladási vásárt is tervez meghirdetni Anitáért, tudtuk meg Nikolics Eleonórától, az egyesület alelnökétől.

A jótékonysági rendezvényre a helybelieken kívül Nagybecskerekről is érkeztek.
– Anita nagyszüleit tanítottam az inasiskolában, a nagytatát és a nagymamát is. Sajnálatos az, ami megtörtént. Amennyiben bírunk, segítünk. Látom, a muzslyaiak nagyon szép számban összejöttek és valóban dicséretre méltó akcióról van szó. Dicsérem nemcsak azokat, akik megszervezték, hanem azokat is, akik részt vesznek benne – mondta a nagybecskereki Szekeres Piroska.

Páger Anita is eljött a jótékonysági rendezvényre.
– Nagyon motivált vagyok és hálás mindenkinek, aki támogat ebben a harcban. Nagyon jó látni az embereket, hogy ennyien összefogtak értem és a legszebb módja, ahogyan meg tudnám nekik hálálni, az lenne, ha a műtét után lassan visszatérnék az önálló élethez és folytathatnám az életemet – mondta.

A műtét május végén esedékes. Egy úttörő eljárásról van szó, melynek lényege az, hogy egy epidurális stimulátort juttatnak – invazív módszerrel – a gerincvelő védőburka fölé, amely fölerősíti az agyból küldött impulzusokat.

A Budi human oldalon is hozzá lehet járulni Anita gyógyulásához. Csupán az 1425 négyszámjegyű kódot kell elküldeni sms-ben a 3030-as számra. Így kétszáz dinárral bárki hozzájárulhat a műtéthez.

Nyitókép: Alig győzték sütni a palacsintát (Kecskés István felvétele)