2024. április 27., szombat
EURÓPA-LIGA

Vörös Ördögök ünnepe

Parázs mérkőzésen, fordítás után a Manchester United kiütötte a Barcelonát a második számú európai kupasorozatból. Az Old Traffordon 2:2-es állásról folytatták a csatát a felek, és nem sokáig kellett várni, mire újra rezdült a háló, Lewandowski értékesítette a meglehetősen könnyű síppal befújt tizenegyest Bruno Fernandes aprócska szabálytalansága után (18.). Az első felvonásban már nem változott az eredmény, alig futottak ki azonban a játékosok a másodikra, Fernandes előreívelt labdáját Fred vágta be kapásból a jobb alsóba (47.). Az angol szurkolók igazi örömét aztán Antony hozta el, aki egy meglehetősen hosszú támadás után lövésről kipattanó labdára csapott le, és a bal alsóba célzott (72.), megnyerve a találkozót és továbbjuttatva a Vörös Ördögöket.

Nem volt feszültségtől mentes a manchesteri összecsapás… (Fotó: Beta/AP)

Nem volt feszültségtől mentes a manchesteri összecsapás… (Fotó: Beta/AP)

KONFERENCIA LIGA

A Partizan fájdalmas búcsúja

Sokkoló vereséggel köszönt el az európai kupaporondtól a Partizan, amely úgy esett ki a moldovai Sheriff ellen, hogy idegenből minimális előnyt hozott haza, és saját stadionjában is hamar vezetett Menig szép akciógólja révén (14.). A tiraspoliak azonban gyorsan egyenlítettek, Saničanin hanyag kezezése után Badolo lőtte be a büntetőt (22.). Az igazi hideg zuhany azonban a nagyszünet előtt, illetve közvetlenül utána érkezett a belgrádiak nyakába, ugyanis Diop az első félidő hajrájában precíz bombával fordított (45+1.), majd alig a térfélcsere után összesítésben is előnyhöz juttatta csapatát (47.), ami végül továbbjutást ért.

El, 1/16, visszavágók: Midtjylland–Sporting 0:4 (tj. a Sporting 5:1-gyel), Monaco–Leverkusen 2:3 (tj. a Leverkusen 5:5-tel, tizenegyesekkel 5:3-mal), Nantes–Juventus 0:3 (tj. a Juventus 4:1-gyel), PSV–Sevilla 2:0 (tj. a Sevilla 3:2-vel), Roma–Salzburg 2:0 (tj. a Roma 2:1-gyel), Manchester United–Barcelona 2:1 (tj. a Manchester United 4:3-mal), Rennes–Sahtar 1:0, h. u. 2:1 (tj. a Sahtar 2:2-vel, tizenegyesekkel 5:4-gyel), Union–Ajax 3:1 (tj. az Union 3:1-gyel). KL, 1/16, visszavágók: Anderlecht–Ludogorec 2:1 (tj. az Anderlecht 2:2-vel, tizenegyesekkel 3:0-val), Kolozsvár–Lazio 0:0 (tj. a Lazio 1:0-val), Dnyipro–AEK Larnaka 0:0 (tj. az AEK 1:0-val), Partizan–Sheriff 1:3 (tj. a Sheriff 3:2-vel), Basel–Trabzonspor 2:0 (tj. a Basel 2:1-gyel), Fiorentina–Braga 3:2 (tj. a Fiorentina 7:2-vel), Gent–Qarabağ 1:0 (tj. a Gent 1:1-gyel, tizenegyesekkel 5:3-mal), Lech–Bodø/Glimt 1:0 (tj. a Lech 1:0-val).

Németországban a Fradi!

Az UEFA Nyonban található központjában kisorsolták az Európa- és a Konferencia Liga nyolcaddöntős párosításait. Érdekesség, hogy a húzáson Gera Zoltán egykori magyar klasszis is részt vett. A magyar bajnok Ferencváros az El-ben csoportgyőztes lévén most száll be a küzdelembe, és a legjobb 16 között a német Bundesligában szereplő Leverkusennel csap össze, először idegenben, majd Budapesten.

Az első mérkőzéseket március 9-én, a visszavágókat 16-án rendezik mindkét sorozatban.

Európa-liga, a nyolcaddöntő párosítása (az első csapat kezdi otthon a párharcot): Union (B)–Royale Union, Sevilla–Fenerbahçe, Juventus–Freiburg, Leverkusen–Ferencváros, Sporting–Arsenal, Manchester United–Betis, Roma–Real Sociedad, Sahtar–Feyenoord. Konferencia Liga, a nyolcaddöntő párosítása: AEK Larnaka–West Ham, Fiorentina–Sivasspor, Lazio–AZ Alkmaar, Lech–Djurgårdens, Basel–Slovan, Sheriff–Nice, Anderlecht–Villarreal, Gent–Başakşehir.

Nyitókép: Nem volt feszültségtől mentes a manchesteri összecsapás… (Fotó: Beta/AP)