2024. április 16., kedd

Pingpong mindenkinek

Zentai, horgosi és szegedi asztaliteniszezők együttműködése

Az Európai Unió Erasmus programja keretében, még két másik magyarországi egyesülettel karöltve közös projektum megvalósításában vesz részt a zentai, a horgosi és a szegedi asztaliteniszklub. Az erről szóló szerződést csütörtök délután kötötték meg a Zenta Asztaliteniszklub épületében.

A zentai asztaliteniszezők már korábban is megvalósítottak közös projektumokat a szegedi asztaliteniszezőkkel, így a Digipingpong címet viselő program is az előzőekre épül, ennek megvalósítása során a szabadidő-sportolók, a diákok és a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek megteremtését kiegészítik a tanárok oktatásával – mondta el Márki Ernő, az Asztalitenisz Sportklub Szeged ügyvezetője, a jelenlegi projekt menedzsere, és hozzáfűzte, hogy emellett egy internetes felületet, valamint módszertani füzetet is létrehoznak, amelyek az asztalitenisszel kapcsolatos különféle oktatóanyagokat tartalmaznak majd. Márki Ernő hozzátette, hogy a projekt keretében legalább ötven tanárt szándékoznak kiképezni Magyarországon és Szerbiában.

Projektnyitó volt Zentán (Fotó: Gergely Árpád)

Projektnyitó volt Zentán (Fotó: Gergely Árpád)

A projektum fő kezdeményezője a szegedi asztaliteniszklub, a további kedvezményezettje a zentai és a horgosi asztaliteniszezők mellett a Csongrád Megyei Szabadidősport-szövetség, a Csongrád Megyei Diáksport-egyesület és a Hallássérült Gyermekekért Egyesület. A projektum összértéke 60 ezer euró.

Herédi Krisztián, a Zenta Asztaliteniszklub elnöke a horgosi és a magyarországi klubbal, illetve szervezetekkel való együttműködés kapcsán napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a projekt keretében integrált, rekreációs versenyek mellett a fogyatékkal élők számára is szerveznek majd megmérettetéseket, valamint részt vesznek a digitális oktatóanyag kidolgozásában, emellett szakmai támogatást is nyújtanak a projekt megvalósításához.

Nyitókép: Gergely Árpád