2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Verseny van Franciaországban

Utóbbi négy bajnoki fellépése alatt harmadszor hagyott pontokat a pályán a franciaországi éllovas PSG, amely annak ellenére nem tudta legyűrni a Reims-t, hogy Messi, Mbappé és Neymar egyaránt kezdőként lépett pályára. A vesztenivaló nélkül, elszántan játszó vendégek azonban rendesen megnehezítették a sztárok dolgát a Parc des Princes-ben, az első félidőben kilenc kapura tartó lövést engedtek meg a hazaiak egyetlen próbálkozásával szemben. Ennek ellenére a PSG szerzett vezetést az 51. percben, miután Neymar a Bernattól kapott labdával a kapu torkába cselezte magát, és a léc alá vágta a játékszert. A második félidőben már szintet váltó PSG az 58. percben Verratti durva becsúszása és piros lapja miatt emberhátrányba került, és több gólt már nem tudott bepréselni a szívósan védekező kiscsapatnak, ez pedig a bírói ráadás utolsó, 5. percében bosszulta meg magát, Doumbia kiugratásával Balogun rohant el, majd Donnarumma mellett elhúzva a labdát, a kapu közepébe bombázott. A döntetlennel a párizsiak előnye maradt csupán három, illetve öt pont a Lens és a Marseille előtt.

Balogunék küzdelme az utolsó pillanatban meghozta gyümölcsét (Fotó: Beta/AP)

Balogunék küzdelme az utolsó pillanatban meghozta gyümölcsét (Fotó: Beta/AP)

Újabb lépést tett a Scudetto felé a Napoli, miután Simeone hajrágóljával döntött a Roma ellen, és már 13 pontos előnye van a legközelebbi üldöző Inter előtt. Spanyolországban a Real Sociedad lopott pontot a Királyi Gárdától a Santiago Bernabéu Stadionban.

Angol FA-kupa, 1/16: Wrexham–Sheffield United 3:3. Francia bajnokság, 20. forduló: Ajaccio–Lyon 0:2, PSG–Reims 1:1. Az élcsoport: PSG 48, Lens 45, Marseille 43 pont stb. Magyar bajnokság, 17. forduló: Kecskemét–Fehérvár 2:1. Az élcsoport: Ferencváros (–1) 38, Kecskemét 29, Kisvárda 26 pont stb. Német bajnokság, 18. forduló: Leverkusen–Borussia (D) 0:2. Az élcsoport: Bayern 37, Union 36, Leipzig 35, Borussia (D) és Freiburg 34 pont stb. Olasz bajnokság, 20. forduló: Lazio–Fiorentina 1:1, Napoli–Roma 2:1. Az élcsoport: Napoli 53, Inter 40, Lazio, Atalanta és Milan 38, Roma 37 pont stb. Spanyol bajnokság, 19. forduló: Celta Vigo–Athletic Bilbao 1:0, Real Madrid–Real Sociedad 0:0. Az élcsoport: Barcelona (–1) 47, Real Madrid (–1) 42, Real Sociedad 39, Atlético Madrid 34 pont stb.

Nikolić Ciprusra igazolt

Az AEK Larnaca csapatában folytatja pályafutását Nemanja Nikolić. A zentai születésű 43-szoros magyar válogatott csatár az idény végéig szóló szerződést kötött a ciprusi bajnokságban éllovas klubbal, melynek Gyurcsó Ádám is a játékosa. „Ez egy jó lehetőség, főleg azok után, hogy az előző fél évem nem jól sikerült. Egy olyan csapathoz jöttem, amely jó focit játszik, jó passzban van, a Konferencia Ligában is ott van. Megpróbálok jó játékkal, gólokkal én is hozzátenni ahhoz, hogy a csapat elérje a célját, megnyerje a bajnokságot” – mondta Nikolić, hozzátéve a csapatkapitánnyal is együtt játszott korábban a varsói Legiában, és van néhány szerb labdarúgó is a keretben, akikkel könnyen megérteti majd magát. A 35 éves Nikolić tavaly nyáron a török másodosztályban újonc Pendiksporhoz került, majd decemberben szerződést bontott.

Nyitókép: Balogunék küzdelme az utolsó pillanatban meghozta gyümölcsét (Fotó: Beta/AP)