2024. április 26., péntek

FRISSÍTETT: Đoković újra bajnok az Australian Openen

Megnyerte tizedik döntőjét az Australian Openen Novak Đoković. Ezzel pályafutása 22. Grand Slam-tornagyőzelmét is kiharcolta, és beérte a spanyol Rafael Nadalt.

(Fotó: Szerbiai RTV/EPA-EFE)

(Fotó: Szerbiai RTV/EPA-EFE)

A szerb teniszezőnek ugyanis sikerült tizenharmadik meccsét is megnyernie a görög Sztefanosz Cicipasz ellen. A több mint három órás adogatás követően Đoković  3:0 (6:3, 7:6, 7:6) eredménnyel diadalmaskodott, és tizenegyedszer is legyőzte Cicipaszt. A múltban ugyanis 12 alkalommal találkozott a pályáján a két teniszező, és Đoković csak kétszer maradt alul a görög teniszezővel szemben.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Novak Đoković az ausztrál nyílt teniszbajnokságon való 10. bajnoki címe megszerzését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenleg nagy büszkeséget és elégedettséget érez. A világ első számú teniszezője azt nyilatkozta, nehéz hetet tudhat maga mögött. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

– Amikor beléptem a pályára, összetörtem érzelmileg. Addig a pillanatig azt hiszem, nem engedtem, hogy eltereljék a figyelmemet a pályán kívüli történések. Ezek akadályt jelenthettek a játékomban. Nagyon sok mentális erő kell ahhoz, hogy tudatosak legyünk – mondta a teniszező. Hozzátette: a Grand Slam-bajnokságban az a jó, hogy a mérkőzések között szabadnapjuk is van, így több ideje maradt a felépülésre, mint más versenyeken. Igyekezett minden kezelést elvégezni, hogy jó kondícióba hozza magát, nyilatkozta Đoković.

Nyitókép: AP