2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Növelik a sportra szánt forrásokat

Az eddigieknél jelentősen több forrás áll majd rendelkezésre 2023-ban különböző sportprojektumok és -programok, illetve az ifjúságpolitikai tervek megvalósítására, a Tartományi Sport- és Ifjúsági titkárság pedig február 1-jén írja ki az említett célokra előirányozott pályázatokat – jelentette be Dane Basta, a titkárság vezetője tegnap Újvidéken.

Dane Basta a sajtótájékoztatón (a szerző felvétele)

Dane Basta a sajtótájékoztatón (a szerző felvétele)

A sportinfrastruktúra területe 225 millió dinárt kap, csaknem kétszer annyit, mint előző évben, és május 1-jéig lehet majd pályázni a támogatásokra, Basta szerint pedig a növelés célja, hogy a helyi szintű sportolási lehetőségeket tudják bővíteni. A sportrendszer fejlesztésére a tavalyi 43,6 millió helyett most 65,6 millió dinárt irányoztak elő, és április 1-jéig lehet majd pályázni a forrásokra. Vajdasági jelentőségű nemzetközi események rendezésére és az ezeken való részvételre 30 millió dinár áll rendelkezésre, ugyancsak április 1-jéig tartó pályázással. A nők sportolásának támogatására 10 millió dinárt határoztak meg, március 1-jei pályázási határidővel, az iskolai és egyetemi sportra pedig 8 millió dinár áll rendelkezésre, itt április 1-jéig lehet pályázni.

Az ifjúsági szektorban három pályázatot írnak ki február 1-je és március 1-je között. 28 millió dinárral támogatják az ifjúsági politika megvalósítását, ifjúsági irodák alapítására és megerősítésére 5 milliót adnak, a tehetségeket gondozó alap pedig 3 millió dinárt kap.

Nyitókép: Dane Basta a sajtótájékoztatón (a szerző felvétele)