2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kane döntött Londonban

A vendég Tottenham győzelmével ért véget a kisebbik londoni derbi a Fulham és a Spurs között. A kiegyenlített találkozón egyetlen villanás döntött, az első félidő ráadásában Kane kapott labdát Szontól a kaputól mintegy húsz méterre középen, és kis igazítás után hajszálpontosan a jobb alsóba bombázott (45+1.). A Tottenham a sikerrel megerősítette az ötödik helyét a tabellán. Az angol bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy az Everton menesztette Frank Lampard vezetőedzőt. A liverpooli gárda 20 mérkőzést követően mindössze 15 ponttal az utolsó előtti helyen szerénykedik a húszcsapatos Premier League-ben. A Chelsea korábbi legendás futballistája tavaly januárban vette át az Everton irányítását, 44 mérkőzés jutott neki a kispadon, 12 győzelem, 8 döntetlen és 24 vereség a mérlege.

Nagyot botlott az Inter a Serie A-ban. A Neroazzurri a 40. perctől Škriniar második sárgás kiállítása miatt emberhátrányban játszott, amit az Empoli ki is használt, Baldanzi húszméteres, erős, lapos lövésével (66.) mindhárom pontot bezsebelte a San Siróban.

Angol bajnokság, 21. forduló: Fulham–Tottenham 0:1. Az élcsoport: Arsenal (–1) 50, Manchester City 45, Newcastle és Manchester United 39 pont stb. Francia kupa, 1/16: Pays de Cassel–PSG 0:7. Olasz bajnokság, 19. forduló: Bologna–Cremonese 1:1, Inter–Empoli 0:1. Az élcsoport: Napoli 50, Milan (–1) 38, Inter és Roma 37 pont stb. Spanyol bajnokság, 18. forduló: Valencia–Almería 2:2. Az élcsoport: Barcelona (–1) 44, Real Madrid (–1) 41, Real Sociedad 38 pont stb.

Nyitókép: Kane ezúttal nem fejjel, hanem lábbal villant (Fotó: The Times)