2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Az Ördögök sem bírtak az ágyúzással

Londonban rendezték a Premier League legfontosabb hétvégi derbijét, vasárnap este a főváros északi felében a listavezető Arsenal a bajnokságban november eleje óta veretlen, egyre feljebb kapaszkodó Manchester Unitedet látta vendégül. A téthez képest nyílt sisakos találkozó alakult ki, amelyen már a 17. percben vezettek a vendégek a balról befelé cselező Rashford pazar, bő 20 méteres, bal alsóban kikötő bombájával. A meccset irányító Ágyúsok azonban fordítottak az álláson, előbb Nketiah a kapu közvetlen közeléből fejelte be Xhaka beívelt labdáját (24.), majd Saka bombázott Rashfordéhoz hasonlót, csak ő jobbról becselezve, ballal lőtte ki a bal alsót (53.). Gyorsan válaszolt erre a United, a kapuból kijövő Ramsdale kapus labdaejtése után Lisandro Martinez csukafejelt a felső léc alá (59.), a slusszpoén azonban a rendes játékidő utolsó percében jött el, amikor az Ødegaard által kapu elé lőtt labdát a duplázó Nketiah vágta a hálóba, megnyerve a találkozót az Arsenalnak.

Nketiah az első góljánál tökéletes ütemben emelkedett Xhaka beadására (Fotó: Beta/AP)

Nketiah az első góljánál tökéletes ütemben emelkedett Xhaka beadására (Fotó: Beta/AP)

A Serie A-ban frissen megbüntetett Juventus gólgazdag ikszet játszott az Atalantával, Spanyolországban pedig a két, bajnoki címért futó gigász egyaránt bezsebelte a pontokat, a Barcelonánál Pedri döntött, a Real Madrid részéről Benzema és Kroos talált be.

Angol bajnokság, 21. forduló: Arsenal–Manchester United 2:1. Az élcsoport: Arsenal (–1) 50, Manchester City 45, Newcastle és Manchester United 39 pont stb. Francia kupa, 1/16: Belfort–Annecy 1:1, tizenegyesekkel 3:4, Le Puy-en-Velay–Vierzon 0:0, tizenegyesekkel 3:5, Lille–Pau 2:0, Niort–Auxerre 0:4, Thaon–Nantes 0:0, tizenegyesekkel 2:4, Brest–Lens 1:3. Német bajnokság, 16. forduló: Borussia (M)–Leverkusen 2:3. Az élcsoport: Bayern 35, Frankfurt, Union és Freiburg 30 pont stb. Olasz bajnokság, 19. forduló: Spezia–Roma 0:2, Juventus–Atalanta 3:3. Az élcsoport: Napoli 50, Milan (–1) 38, Inter (–1) és Roma 37 pont stb. Spanyol bajnokság, 18. forduló: Barcelona–Getafe 1:0, Athletic Bilbao–Real Madrid 0:2. Az élcsoport: Barcelona (–1) 44, Real Madrid (–1) 41, Real Sociedad 38 pont stb.

Nyitókép: Nketiah az első góljánál tökéletes ütemben emelkedett Xhaka beadására (Fotó: Beta/AP)