2024. április 25., csütörtök

A Fruška gora turizmusának fejlesztéséért

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap fogadta Husein Memić turisztikai és ifjúsági minisztert, akivel a Fruška gora turisztikai infrastruktúrájáról és kínálatáról tárgyalt.

Mirović és Memić megegyeztek abban, hogy szükséges kidolgozni egy több éves fejlesztési tervet, s abban külön hangsúlyt fektetni a vallási, a bor- és a vadászturizmusra, valamint a sportra és a rekreációra, hiszen kiválóak e vajdasági hegység lehetőségei.

Igor Mirović és Husein Memić (Fotó: vojvodina.gov.rs)

Igor Mirović és Husein Memić (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A megbeszélésen a minisztérium és a tartományi kormány közös projektumairól is szó esett, ilyen például a Fruška gora-i információs központ kiépítése, amely a Nemzeti Parkkal közösen valósul meg. Mirović kijelentette, hogy a tartományi kormány számára nagyon jelentős a Fruška gora, így az elmúlt időszakban 50 kilométeres útszakaszt újítottak fel a területén. Az idegenforgalmi miniszter kiemelte, hogy hosszú távú tervet készítenek a hegység fejlesztésére annak érdekében, hogy a megillető helyre kerüljön, és hogy megőrizzék Vajdaság zöld oázisaként.

A találkozón jelen volt Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, valamint Živko Cvetković, a Fruška Gora Nemzeti Park igazgatója is.