2024. április 24., szerda

Kapocs Kupára fel!

Megjelent a Moravicai Önkéntes Tűzoltó-egyesület pályázata

A Moravicai Önkéntes Tűzoltó-egyesület az idei évben VII. alkalommal hirdette meg Kapocs Kupa találkozóját, melyet március 4-én szerveznek meg, ezúttal is a helyi Id. Kovács Gyula Általános Iskola tornatermében. A testület vezetője, Nagy Simon elárulta, hogy múlt évben a járványügyi intézkedések miatt nem tudták a hagyományos időpontban, kora tavasszal megszervezni a nemzetközi versenyt, és később, májusban már jelentősen kevesebben tudták vállalni a részvételt a mezőgazdasági munkálatok miatt. Reményeik szerint az idén ez másként lesz.

– Évről évre szép számú, több mint 30 csapat jelenik meg a versenyen, ami valójában a tűzoltók téli felkészülésének a részét képezi. A múlt év volt ez alól egyedül kivétel, amikor sok helyről nem tudták vállalni a részvételt. Reméljük, hogy a korábbi évek érdeklődési arányát ismét el tudjuk érni, és a Vajdaság egész területéről, Belgrád környékéről érkezők mellett horvátországi barátainkat is üdvözölhetjük, illetve Magyarországról: Karcagról és Tótkomlósról is körünkben köszönthetjük tűzoltó társainkat – ismertette Nagy Simon, aki kitért rá, hogy hagyományosan korosztálytól függően 2-2 csoportot hirdettek meg a férfi- és női csapatok részére, tehát négy kategóriában várják a jelentkezéseket.

–A gyakorlatokat a CTIF szabályai alapján kell teljesíteniük a csapatoknak, amelyeknek tagjai a hagyományos tűzoltóversenyeknek megfelelő felszerelésben szerepelnek. Kötelező a munkaruha, cipő, sisak, mászóöv és jelzés is. Hattagú csapatok mérik össze az erejüket, melyeknek a tagja a parancsnok és a gépkezelő is. Kérjük a versenycsapatokat, hogy hozzanak magukkal tiszta cserecipőt, és abban lépjenek a pályára, hiszen a verseny szőnyeggel fedett iskolai tornateremben zajlik. A csapatok két gyakorlatot végeznek el, és a sikeresebb gyakorlat eredményét vesszük figyelembe a rangsorolásnál. Öt csőelemet kell összeszerelni, majd a kötelet is fel kell helyezni a helyére, és a konstrukciót a motorra rászerelni. A mi csapatunk tartja a Kapocs Kupa 22 másodperces rekordját, kíváncsian várjuk, hogy ezt sikerül-e idén felülmúlni – tette hozzá Nagy Simon.

A nevezési díj 4500 dinár csapatonként, a házigazda biztosítja a serlegeket az első három helyezettnek, valamint minden csapat oklevélben részesül. A versenyben részt vevők ebédet is kapnak, igény szerint további ételadagokat is lehet rendelni 500 dináros áron. Március 1-jéig határozták meg a jelentkezési határidőt. A nevezési díjat a helyszínen is lehet törleszteni, vagy előzetesen az egyesület 200-2388320101912-97-es számlaszámára utalni. Bővebb információ dvdmoravica@gmail.com e-mail-címen vagy Veselinović Strahinja +38162/714-565-ös mobilszámán, illetve Nagy Simon +38163/748-4057-es elérhetőségén kapható.

Nyitókép: Az egyik korábbi Kapocs Kupa izgalmas pillanata (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)