2024. március 29., péntek

A Nélküled háttérénekesei

Az adai Szentháromság Gyermekkórus tagjai fellépnek a Csináljuk a fesztivált! című zenés show-műsorban

A hétvégén sugározta a Duna TV a Csináljuk a fesztivált! című zenés show-műsor ötödik válogatóját, amelyen a Vincze Lilla és Pély Barna duó a Nélküled című slágerrel a zsűritől a maximális 60 pontot kapta, és bejutott a középdöntőbe. A továbbjutott produkciókban határon túli magyar gyermekek szerepeltek háttérénekesként, köztük az adai Szentháromság Gyermekkórus két tagjai, Lévai Lili és Világos Viola. A sztárénekes versenyzők az ötödik válogatóban a 1990-es és 2000-es évek magyar dalait dolgozták fel, amivel újra január 21-én szerepelnek a középdöntőben a Dunán, ahol újabb adai kórustag, Huszágh Noel is csatlakozik a háttérénekesekhez.

– A Duna TV kereste meg a Szentháromság Gyermekkórust, hogy három gyermeket készítsünk fel a Nélküled című dalra. Nagy örömmel fogadtuk a hírt, és nagyon örültünk a felkérésnek, ami nagy elismerést jelent számunkra – mesélte Világos Szilvia kórusvezető. – Kérték azt is, hogy helyi népviseletben legyenek, ezért olyan énekeseket választottunk a kórusból, akik tagjai a Vadvirág Hagyományápoló Körnek is. Így esett a választás Lévai Lilire és Világos Violára. A lányokat itthon készítettük fel Lévai Hényel Beáta kórusvezetővel, már csak a televíziós felvételezésre utaztunk Budapestre. Ott gyakoroltak az énekesekkel és többi gyerekkel, akik Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből érkeztek, minden régióból ketten-ketten. Együtt ebédeltek, közösen várták a sort a fodrásznál, a sminkesnél. A produkcióban az adott vidék népviseletében léptek fel, a mi gyerekeink bácskai viseletben voltak – mondta a kórusvezető.

Lévai Lili gimnazista, Világos Viola 4. osztályos kisdiák, de mindketten nagyon élvezték, és nagy öröm volt számukra, hogy a Csináljuk a fesztivált! című zenés show-műsorban felléphettek.

– A műsor felvételezésekor találkoztunk néhány énekes sztárral, Király Viktorral, Csepregi Évával, Malek Andreával. Nagyon tetszett, hogy olyan nagyszerű énekesekkel tudtunk együtt énekelni, mint Pély Barna és Vincze Lilla, ami nagyon nagy élmény volt számomra – mesélte Világos Viola. – Megismerkedtünk és barátkoztunk a többi határon túli gyerekkel is. A tévé székházában a folyosón ki volt rakva a Tévémaci és a Süsü, akikkel lefényképezkedtünk. Ott volt a Tévémaci szobája és a Mekk Elek háza is, amiket megnéztünk. Érdekes volt az ottani fodrászok és sminkesek kezei közé kerülni. A fodrászok befonták a hajunkat, a sminkesek kicsit kisminkeltek bennünket. A sminkesek és a fodrászok profik voltak. A műsoron én nem nagyon izgultam, a többieket nem tudom, mert nem kérdeztem. Egyedül Lilit kérdeztem, de ő azt mondta, hogy nem nagyon izgul. Nagyon megörültünk, hogy mind a hat zsűritagtól 10 pontot kaptunk, és a nézők is 10 pontot adtak. Büszkék vagyunk magunkra és az eredményre. Előtte még ilyen helyen nem jártam, örültem, hogy részt vettem rajta. A szüleim és a testvéreim is nagyon örültek a fellépésnek. A barátaim is mondták, hogy néztek a tévében, és gratulálnak, szurkoltak is nekünk – mondta a kislány a kórusból. 

Nyitókép: Világos Szilvia felvétele