2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Az Ágyúsok a végére hagyták

Nagy feladatra készült az FA-kupában a harmadosztályú Oxford United, amely a legjobb 32 közé kerülésért a Premier League éllovasát látta vendégül. A kiscsapat bő egy óráig állta is a sarat, ám az Arsenal végül megtörte a derekas ellenállást, amikor Vieira balról érkező beadását Elneny fejelte be (63.). A házigazdát összezavarta a kapituláció, és némileg szétesett a védelme, aminek Nketiah gyors duplája (70., 76., Vieira és Martinelli előkészítésével) lett az eredménye a magabiztos londoni sikerhez.

Az Oxford játékosai a vereség ellenére felemelt fejjel hagyhatták el a pályát (Fotó: The National)

Az Oxford játékosai a vereség ellenére felemelt fejjel hagyhatták el a pályát (Fotó: The National)

Az olasz bajnoki forduló zárómeccsén az Atalanta Koopmeiners és Hojlund góljával fordította meg a Bologna korai vezetését (Orsolini), így megtartotta helyét az európai indulást érő hatodik helyen.

Angol FA-kupa, 1/32: Oxford United–Arsenal 0:3. Olasz bajnokság, 17. forduló: Verona–Cremonese 2:0, Bologna–Atalanta 1:2. Az élcsoport: Napoli 44, Juventus és Milan 37 pont stb. Spanyol bajnokság, 16. forduló: Athletic Bilbao–Osasuna 0:0. Az élcsoport: Barcelona 41, Real Madrid 38, Real Sociedad 32 pont stb.

Nyitókép: Az Oxford játékosai a vereség ellenére felemelt fejjel hagyhatták el a pályát (Fotó: The National)