2024. április 19., péntek

Hóember és könyvjelző készült

Kézműves-foglalkozás a Zentai Alkotóházban

Kedden délelőtt a zentai Gyermekbarátok Egyesülete szünidei foglalkozást tartott a gyerekeknek a Zentai Alkotóházban. Az eseményen nagyjából 20 gyerek vett részt, és hóembert készítettek műhó segítségével, valamint könyvjelzőket is csináltak, hiszen hamarosan újra kezdődik az iskola.

Barna Teréz, az egyesület elnöke elmondta, hogy a céljuk az, hogy a foglalkozásaikon szívesen kézműveskedjenek a gyerekek.
– A cél, hogy mindenféle anyagból tudjanak alkotni, valamit létrehozni, legyen sikerélményük, ezáltal fejlődhet az ujj- és csuklómozgásuk, a figyelmük, a kreativitásuk és az ízlésviláguk is. A foglalkozásaink témáit mindig az évszakokhoz, a népszokásokhoz, illetve a jeles napokhoz igazítjuk. Fontosnak tartjuk, hogy a modern világgal ötvözve a gyerekekben tovább éljen népünk kulturális gyökere, így megismerhetik szépségeit és értékeit egyaránt. A közös munka nagy örömöt és izgalmat jelent a gyerekeknek. Fontos, hogy tudjanak egymásra figyelni, egymás mellett dolgozni, és a végén együtt örülni a közös alkotásnak. Nem véletlen, hogy a kézműveskedés még mindig népszerű kikapcsolódásnak számít. A lényeg, hogy oldják a stresszt, és boldogabbak lesznek ezáltal – fogalmazott Barna Teréz.
Mucsi Emese már többször részt vett az egyesület foglalkozásain, és elmondta, hogy mindig nagyon jól érzi magát.
– Ma hóembert készítünk, amit vattakoronggal díszítünk fel, valamint sárga orrot is ragasztunk neki. A kalapját és a száját papírból vágtuk ki. Később még fogunk bent játszani, de még nem tudjuk, hogy mit – mondta Mucsi Emese.

Nyitókép: Ragasztó és olló segítségével készült a hóember