2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Barca kibírta a Metropolitano poklát

Roppant fontos győzelmet aratott a Barcelona az Atlético Madrid vendégeként vasárnap este, így a spanyol bajnokság féltávjához közeledve – a Real Madrid veresége miatt – hárompontos előnnyel vezeti a tabellát. A parázs hangulatú ütközeten viszonylag hamar, a 22. percben megszerezték a vezetést a vendégek, amikor látványos akció végén Gavi passzolt a jobb szélen befutó Dembéléhez, aki kilőtte a bal alsót. Kevesebb labdát tartott, de sokszor veszélyeztetett az Atléti, egyenlíteni mégsem tudott, a hajrában pedig az indulatok is elszabadultak a Metropolitano gyepén, amikor a félpályánál Savić és Torres szó szerint birkózni kezdett, ezért persze mindketten pirosat kaptak Manuera Montero sporitól. Még a bírói ráadásban is hatalmas esélye volt a pontszerzésre a házigazdának, de Griezmann közeli lövését Araujo a gólvonalról ki tudta vágni.

Fizikai küzdelemből nem volt hiány a Metroplitanóban… (Fotó: Beta/AP)

Fizikai küzdelemből nem volt hiány a Metroplitanóban… (Fotó: Beta/AP)

A Serie A-ban a forduló derbijén hatalmasat hajrázott a Roma, hiszen a San Siróban a Milan Kalulu és Pobega góljával még a 87. percben is kettővel vezetett, ekkor azonban Ibanez szépített, Abraham pedig, már bőven a bírói ráadásban járva, pontot mentett a Farkasoknak.

Angol FA-kupa, 1/32: Aston Villa–Stevenage 1:2, Manchester City–Chelsea 4:0. Francia kupa, 1/32: Dunkerque–Auxerre 2:2, tizenegyesekkel 4:5, Lannion–Toulouse 1:7, Lille–Troyes 2:0. Olasz bajnokság, 17. forduló: Sampdoria–Napoli 0:2, Milan–Roma 2:2. Az élcsoport: Napoli 44, Juventus és Milan 37, Inter 34, Lazio és Roma 31 pont stb. Spanyol bajnokság, 16. forduló: Sevilla–Getafe 2:1, Atlético Madrid–Barcleona 0:1. Az élcsoport: Barcelona 41, Real Madrid 38, Real Sociedad 32, Betis 28, Atlético Madrid és Villarreal 27 pont stb.

Nyitókép: Fizikai küzdelemből nem volt hiány a Metroplitanóban… (Fotó: Beta/AP)