2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Közelednek a Vörös Ördögök

A Premier League dobogójának közvetlen közelébe ért a Manchester United, miután a Bournemouth ellen sorozatban negyedik győzelmét aratta, miközben az éllovas Arsenal és a Newcastle Londonban gól nélküli ikszet hozott le. Az Old Traffordon Casemiro kezdte meg a góltermelést, aki Eriksen szabadrúgására berobbanva, közelről talált be Travers hálójába (23.), nem sokkal a térfélcsere után pedig megnyugtatóbb előnybe került Erik ten Hag csapata, amikor egy kontra végén Garnacho átadásából Shaw volt eredményes (49.). A végeredményt a hajrában állították be a Vörös Ördögök, amikor szintén egy gyors lerohanás után Fernandes passzát Rashford vágta a kapuba teketóriázás nélkül (86.).

Casemiro felelt az első, Shaw a második manchesteri gólért (Fotó: Beta/AP)

Casemiro felelt az első, Shaw a második manchesteri gólért (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban folytatódott a Király-kupa. A nyolcaddöntőbe való jutásért a Real Madrid a negyedosztályú Cacereño csapatához látogatott, amely hősiesen küzdött, és csak a 69. percben kapitulált, amikor a Ceballostól kapott labdát a kapuba vágó Rodrygo döntötte el a mérkőzést. Három első osztályú csapat azonban nem tudott átlépni az alsóbb szinten járó riválison. A most másodosztályú Levante a Getafét, az ugyancsak másodosztályú Gijón a Vallecanót búcsúztatta, a legnagyobb meglepetést pedig a harmadosztályú Ceuta szállította, amely kiütötte az élvonalban sereghajtó Elchét.

Angol bajnokság, 19. forduló: Arsenal–Newcastle 0:0, Everton–Brighton 1:4, Leicester–Fulham 0:1, Manchester United–Bournemouth 3:0. Az élcsoport: Arsenal (–1) 44, Manchester City (–2) 36, Newcastle és Manchester United (–1) 35 pont stb. Spanyol Király-kupa, 1/16: Cartagena–Villarreal 1:5, Espanyol–Celta Vigo 1:1, h. u. 3:1, La Nucia–Valencia 0:3, Cacereño–Real Madrid 0:1, Ceuta–Elche 1:0, Levante–Getafe 3:2, Gijón–Rayo Vallecano 2:0.

Nyitókép: Casemiro felelt az első, Shaw a második manchesteri gólért (Fotó: Beta/AP)