2024. március 29., péntek

Több személyt letartóztattak a Freestyler állóhajón történt incidens miatt

Három személyt tartóztattak le a Freestyler állóhajón történt incidens miatt, amely szilveszter éjszakáján süllyedt el – jelenti a 021.rs hírportál.

A belgrádi rendőrség a Harmad Alapfokú Ügyészséggel együttműködve letartóztatta az állóhajó három felelős személyét: M. Lj.-t (1971), D. V.-t (1976) és M. R.-t (1981).

A Danas betekintést nyert a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség adatbázisába, amely szerint a Freestyler állóhajó igazgatójaként Marko Radulović, míg a klub tulajdonosaként a görög állampolgárságú Markos Liapis van megnevezve száz százalékos részesedéssel és tízezer dináros alapító tőkével.

Az adatok szerint a szóban forgó társaság korlátozott felelősséggel 2020. június 3-án alakult meg, habár az állóhajó már legalább tíz évvel korábban is létezett.

A Freestyler vállalatához még a Markos d.o.o. Beograd cége is köthető, amely 1993-ban alakult meg és 2019-ben szűnt meg. Az esettel kapcsolatba hozott harmadik személy, a klub ügyvezető igazgatójának neve nincs említve az üzleti dokumentumokban.

A letartóztatott személyeket közveszélyeztetés bűncselekményével gyanúsítják.

A gyanú szerint december 31-én a megengedettnél több személyt engedtek fel a létesítményre és ilyen módon több ember testi épségét veszélyeztették. A gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd bűnvádi feljelentés mellett az illetékes ügyészség elé kerülnek.

Nyitókép: FoNet