2024. április 25., csütörtök

Kicserélik a vízellátási főnyomóvezetéket

Nagykikindán jövőre is folytatják a régi azbesztcsövek lecserélését

Nagykikindán a vízellátó rendszer főnyomóvezetékének egyik ágán felújítások zajlanak. Egy negyvenéves négyszázhetven méteres – az új vízgyártól a Marko Miljanov utcáig tartó – szakaszról van szó, amely a korából adódóan számos probléma okozója volt az utóbbi években.

A beruházás értéke 54 millió dinár, befejezésének határideje pedig, amelyet az önkormányzat a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkársággal közösen jelölt ki, kétszázhetven nap. A rekonstrukciós munkálatok helyszínére látogatott Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere kollégáival és a Nagykikindai Közvállalat képviselőivel.

– Az önkormányzat 18 millió dinárt különített el a főnyomóvezeték rekonstrukciójára, a többi pénzt a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárságtól kapta. Az idei év végén több helyi beruházás is befejeződik, ami azt bizonyítja, hogy városunk, a tartományi és a köztársasági intézményekkel együtt, az itt élők életminőségének a javításáért küzd. Ezzel a helyiek egy több évtizedes problémája oldódik meg, és ha minden így halad, egy év múlva elkészül az új vízvezeték-hálózatunk is, ekkorra várható a vízgyár építésének a befejezése is – nyilatkozott a polgármester.

A régi azbesztcsövek cseréje jövőre is folytatódik, úgy mint a rendszer átöblítése is, de nagyon fontos a vízgyár építésével párhuzamosan a vízellátó rendszer rekonstrukciója is, hangsúlyozta Čedo Gvero, a Nagykikindai Közvállalat megbízott igazgatója.

– Újév után a Plavi čuperak óvodától a városi piacig tartó szakaszon folytatjuk a felújítást a vízvezeték-rendszeren. Ezt a Tőkebefektetési Alap finanszírozza közösen az önkormányzattal, mellyel hét kilométernyi csővezetéket cserélünk ki – magyarázta Čedo Gvero.

Nyitókép: Jelenleg az új vízgyár körül dolgoznak (Vidács Hajnalka felvétele)