2024. április 26., péntek
NŐI BL

Győzelem a reptérről beesve

Váratlan kihívások elé állította az év utolsó BL-fordulója a Győrt, akik a szombati, Budućnost elleni fordulóra egy nappal korábban készültek elutazni, ám a Podgorica feletti viharos időjárás nem tette lehetővé a leszállást, így a repülő visszatért a csapattal Bécsbe. Ráadásul, amikor végül szombat délután megérkeztek a montenegrói fővárosba, több csomagjuk, így a szereléseket tartalmazó sem jött meg velük, de két óra csúszással, a Budućnosttól kölcsönkapott fehér mezekben végül kiálltak a mérkőzésre. A kiegyenlített csata mindkét oldalon sok hibát hozott, a Győrnek egy tízperces góltalan időszaka is volt a második félidőben, de ezzel együtt is megőrizte előnyét, és kétgólos győzelemmel zárta az évet.

A körülményekkel dacolva is behúzta a két pontot a Győr (Fotó: EHF)

A körülményekkel dacolva is behúzta a két pontot a Győr (Fotó: EHF)

Jóval könnyebb dolga volt hazai pályán a Ferencvárosnak az A csoport leggyengébbje, a Most ellen, akiket a BL-szezon legnagyobb különbségű győzelmével 43:19-re múlt felül.

Eredmények, 9. forduló, A csoport: Ferencváros–Most 43:19, Brest–Krim 22:24, Bietigheim–Odense 24:27, CSM–Vipers 27:24. Az élcsoport: CSM 15, Vipers 13, Odense 12 pont stb. B csoport: Esbjerg–Kastamonu 39:31, Storhamar–Rapid 29:36, Budućnost–Győr 23:25, Zagreb–Metz 18:27. Az élcsoport: Metz 15, Esbjerg, Győr, Rapid 14 pont stb.

Nyitókép: A körülményekkel dacolva is behúzta a két pontot a Győr (Fotó: EHF)