2024. április 26., péntek

Pónilovas télapó Magyarkanizsán

Elkezdődött az adventi vásár Magyarkanizsán, ahol pénteken és szombaton a  karácsonyra hangolódás a cél. A helyi önkormányzat szervezésében program a programot éri mindkét nap. Pénteken meglehetősen sokan látogattak ki a térre, ahol kiváló hangulatban történt meg az adventi várakozás.

Pónilóval indult sétakocsikázásra a télapóruhába öltözött fogathajtó a város utcáin, a teret pedig kirakodóvásárosok töltötték meg. Volt ott angyalka, karácsonyi terítő, ékszer, de kürtős kalács és forralt bor is. A gyerekeknek kézműves foglalkozások, kvíz, de a felnőttek is bekapcsolódhattak a karácsonyhoz köthető kézműveskedésbe, például a foltvarrás alapjait is el lehetett sajátítani. Fűtött sátor alatt zajlottak a foglalkozások, illetve a környező helyiségekben, igen nagy népszerűségnek örvendve. Az iskolások karácsonyi összeállítására teljesen megtelt a tér, majd ez fokozódott, ugyanis hat órakor elkezdődött a hagyományos Mikulásfutás a központban. Közel háromszázan öltöztek be ünnepi ruhába, hogy róják a köröket, közben pedig a karácsonyi dalok hangzottak fel, majd a tűzzsonglőrök tették látványossá az eseményt.

Puskás Károly felvétele

Puskás Károly felvétele

Szombaton is tart még a vásár, érdemes egyet sétálni Magyarkanizsa központjában délután16.15-től Karácsonyi pillanatok elnevezéssel a Cnesa versmondó szakosztályának verses összeállításával kezdődik a program, majd az Adventi Manók ügyességi versenye következik, 16.30-tól Nagymama mesél a téren felállított, fűtött sátorban, 17 órától a Hangolódjunk népdalokkal, népzenével című műsor következik, melyen közreműködik a Sulyom tamburazenekar, a Tétova Banda és a Sedergő énekcsoport. 17.30-tól a LAP együttes ad koncertet, amelyen karácsonyi zenék és zenei feldolgozások csendülnek fel. 18.30-tól A három király álma címmel az OZ ifjúsági drámakörének tagjai Briаn életének egy részletét mutatják be. 19 órától Pásztorok, keljünk fel! címmel betlehemes játékkal zárul majd az adventi vásár Magyarkanizsán

Nyitókép: Puskás Károly felvétele