2024. április 26., péntek
E CSOPORT

Németország hiába nyert, nem jutott tovább a csoportból!

Rendkívüli fordulatokat hozott a labdarúgó-világbajnokság E csoportjában az utolsó forduló mindkét meccse, hiszen az eredmények úgy alakultak, hogy a Costa Rica-Németország és a Japán-Spanyolország mérkőzések minden tagja érezhette magát kiesőnek és továbbjutónak is bizonyos pillanatokban.

Az eddig egy pontot gyűjtő németeknek kötelező volt a győzelem Costa Rica ellen, és a 10. percben meg is szerezték a vezetést Gnabry fejesével. A félidőben végig folytatódott a német fölény, ez azonban újabb gólt nem termett, a csapat pedig nagyon hasonlóan járt, mint az első körben az ellenük nyerő Japán ellen.
A második félidőben már Costa Rica is támadószellemben lépett fel, hiszen még nekik is volt esélyük a továbbjutásra. Két lesipuskás helyzettel pedig a 70. percre fordítaniuk is sikerült! Egy beadás után Fuller közeli fejese még kipattant Neuerről, ám az érkező Tejeda bevágta azt a kapuba az egyenlítésért, majd később egy szabadrúgás utáni tumultusban sikerült Vargasnak a hálóba pöckölnie a labdát, és már 2:1 volt a közép-amerikaiak javára.
Ekkor a németek nagyon távol kerültek a továbbjutástól, hiszen a másik meccsen Japán is átvette a vezetést Spanyolország ellen. Bár a mérkőzés hajrájára beindították a hengert és Havertz két, illetve Füllkrug egy góljával 4:2-re fordítottak, a spanyolok kiváló gólkülönbsége miatt ekkor is még ötöt kellett volna vágniuk ahhoz, hogy elérjék a nyolcaddöntőt. Egyik mérkőzésen sem történt már azonban változás, Németország négy ponttal a harmadik helyen végzett a csoportban, és ugyanúgy nem jutott a nyolcaddöntőbe, mint a négy évvel ezelőtti világbajnokságon.

Az E csoport végeredménye:
1. Japán 3 2 0 1 4:3 6
2. Spanyolország 3 1 1 1 9:3 4
3. Németország 3 1 1 1 6:5 4
4. Costa Rica 3 1 0 2 3:11 3