2024. március 28., csütörtök

Péntektől adventi vásár Magyarkanizsán

Bőséges program és választék ígérkezik

A magyarkanizsai önkormányzat szervezésében idén kétnapos lesz az adventi vásár. December 2-án, pénteken és 3-án, szombaton lehet majd kilátogatni a térre, a szökőkút köré. A részletekről Vranić Váradi Lívia, a szervezőbizottság tagja számolt be, aki elmondta, hogy pénteken délután négytől látogatható a vásár, melyben a program a programot követi majd.

– Magyarkanizsa önkormányzata idén is készül az adventi vásár megszervezésére. Ez az a hagyományos önkormányzati rendezvény, melynek gyökerei jó néhány évvel ezelőtt még karácsonyi vásár néven indultak. A karácsonyi időszakban igazán bőséges a programkínálat Magyarkanizsa községben, viszont az árusok igényeinek is meg akartunk felelni, így az adventi időszakra került ez a rendezvény. Idén is igyekeztünk gazdag és sokszínű programot összeállítani, mellyel szeretnénk megszólítani a lehető legszélesebb körben az itt élőket és az idelátogatókat – mondta Vranić Váradi Lívia.

Pénteken 16 órától bábelőadással kezdődnek a programok, hiszen az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza társulat két bábelőadással érkezik, 17 órától Igazi ajándék! címmel a vásárba látogatók igazi ajándékot kapnak idén is a magyarkanizsai általános iskolások és az Alapfokú Zeneiskola vonós növendékeinek rendhagyó karácsonyi műsorának keretében. 18 órától Mikulás-futás várja az érdeklődőket, 19 órától tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget. Szombaton 16.15-től Karácsonyi pillanatok elnevezéssel a Cnesa versmondó szakosztályának verses összeállítása indítja a napot, majd az Adventi Manók ügyességi versenye következik, 16.30-tól Nagymama mesél a téren felállított, fűtött sátorban, 17 órától a Hangolódjunk népdalokkal, népzenével című műsor következik, melyen közreműködik a Sulyom tamburazenekar, a Tétova Banda és a Sedergő énekcsoport. 17.30-tól a LAP együttes ad koncertet, amelyen karácsonyi zenék és zenei feldolgozások csendülnek fel. 18.30-tól A három király álma címmel az OZ ifjúsági drámakörének tagjai Briаn életének egy részletét mutatják be. 19 órától Pásztorok, keljünk fel! címmel betlehemes játék következik.

Kísérőprogramként ünnepi kirakodóvásár várja a látogatókat. A Turisztikai Információs Irodában kézműves-foglalkozásra csalogatják a gyerekeket. Pénteken a Télapó szánja várja a legkisebbeket egy rövid utazásra, akik térítésmentesen ülhetnek fel a szánkóra, szombaton pedig ingyenes arcfestéssel kedveskednek a gyermekeknek. A Tisza Folt foltvarró csoport tagjait (a volt Wiener Städtische biztosító helyiségében) munka közben leshetik meg az érdeklődők. Az általános iskolások számára meghirdetett Kanizsai Karácsonyi Kukucskáló Kvíz idén sem marad el. A két-három fős csapatok regisztrációját mindkét napon 16 óra és 16.30 között várják a vásár területén. A csapatok kézhez kapnak egy feladatlapot, amelyet 18.30-ig ki kell tölteniük, és bedobniuk a gyűjtődobozba. Ehhez azonban fel kell keresniük a megadott helyszíneket a városban, és megválaszolni a kérdéseket. Akik helyesen töltik ki a kvízt, ajándéksorsoláson vesznek részt! Sorsolás mindkét napon 18.30 után lesz a vásár területén. Ezenkívül szabadtéri betlehem, finom falatok és forró italok várják a látogatókat.