2024. április 26., péntek
D CSOPORT

A Socceroos második nyolcaddöntője

Ausztrália biztató helyzetből, Dánia viszont győzelmi kényszerben lépett pályára al-Vakrában a D csoport utolsó fordulójában, ugyanakkor egyik félnek sem volt mellékes, hogy Tunézia hogyan szerepel a franciák ellen.

A dánok a kezdetektől kezdeményezőbben léptek fel, és lényegesen többet birtokolták a labdát, azonban az akciók befejezésekor általában hiányzott a valódi veszély. Persze volt védeni valója Mathew Ryannek, Mathias Jensen viszonylag korán került éles szituációba, és az ausztrál hálóőrnek Joaqim Mæhle próbálkozásáál is volt dolga, de a nem túl látványos játék inkább a középpályán zajlott. A második félidőben tovább nőtt a dán mezőnyfölény, de gólt végül a sokkal kevesebbet támadó, bár szimpatikusan focizó ausztrálok tudtak szerezni: Riley McGree szöktette a félpályától induló Mathew Leckie-t, aki okos cselekkel fűzte át magát a védőkön, majd ballal kilőtte Kasper Schmeichel jobb alsóját. Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány ezután érthetően mindent egy lapra feltéve változtatott a kereten, csapata pedig még nagyobb erőkkel rohamozott, de az igazi fantázia hiányzott a támadásokból, Ausztrália pedig a minimális győzelemmel megszerezte a második helyet, és 2006 után másodszor jutott be a nyolcaddöntőbe.

Al-Vakra: Ausztrália–Dánia 1:0 (0:0)

Al-Dzsanub Stadion, 41 232 néző, vezette: Mustapha Ghorbal (algériai). Gólszerző: Leckie a 61. percben.

Ausztrália: Ryan – Behich, Rowles, Souttar, Degenek – Goodwin (Baccus, 46.), Irvine, Mooy, Leckie (Hrustić, 89.) – Duke (Maclaren, 82.), McGree (Wright, 74.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Dánia: Schmeichel – Mæhle (Cornelius, 69.), Christensen, Andersen, Kristensen (Bah, 46.) – Højbjerg, Eriksen, Jensen (Damsgaard, 59.) – Lindstrøm, Braithwaite (Dolberg, 59.), Skov Olsen (Skov, 69.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.