2024. április 26., péntek
B CSOPORT

Anglia simán vette a Wales elleni akadályt, megnyerte csoportját

Bár még minden kérdés nyitott volt a B csoport utolsó fordulója előtt, Anglia és Wales nagy rivalizálását újraélesztő találkozóján ez a tét egyáltalán nem érződött, hiszen előbbiek már csak valami drámai sorscsapás esetén eshettek volna ki, míg Walesnek igen csekély esélye marad a továbbjutás elérésére, az itteni győzelem mellett a másik mérkőzés döntetlenjében is bíznia kellett. Végül egyik sem jött össze a vb-re 64 év után kijutó Sárkányok számára, ugyanis 3:0-s vereséget szenvedtek jóval nevesebb szomszédjuktól.

A 0:0-val záruló első félidő még nem sok érdemleges mozzanatot tartalmazott, de aztán az 50. és az 52. perc között, két perc alatt döntésre vitték a találkozót az angolok. Először Marcus Rashford egy parádés szabadrúgásgóllal talált be, majd pár pillanattal később Harry Kane adott laposan gólpasszt a kapu túloldalán érkező Phil Fodennek, aki közelről lőve megduplázta az előnyt.

A 68. percben Rashford bevitte a kegyelemdöfést, amikor Danny Ward kapus lábai között ellőve megszerezte hazája harmadik gólját is. Wales ezzel szemben nem nagyon tudott veszélyeztetni, Jordan Pickfordnak csak Kieffer Moore lövését követően kellett nyújtózkodnia, amely irányt változtatott egy védő fején.

A csoportot így végül kényelmesen nyerte Anglia, a nyolcaddöntőben pedig majd Szenegállal találkozik. A második helyen az Iránt legyőző Egyesült Államok végzett, az ő ellenfelük majd Hollandia lesz a kieséses szakaszban.

A B csoport végeredménye:

1. Anglia         3          2          1          0          9:2       7

2. USA            3          1          2          0          2:1       5

3. Irán             3          1          0          2          4:7       3

4. Wales          3          0          1          2          1:6       1

Nyitókép: Beta/AP