2024. április 26., péntek
G CSOPORT

Brazília esélyt adott Szerbiának

Brazília és Svájc a biztos továbbjutásért csapott össze a G csoport második játéknapján. A brazilok a sérült Neymar nélkül is életveszélyesen játszottak, betalálni viszont jó ideig nem tudtak Yann Sommer hálójába, akinek az egyik legnagyobb védésére a 27. percben volt szükség, amikor egy jobboldali beadásra Vinícius Júnior érkezett a hosszú kapufánál, és a rövid oldalra lőtt. A második félidőben már az alpesi ország is veszélyesebben lépett fel, Ruben Vargas és Edimilsion Fernandes révén kapura is lőttek, ám gól a túloldalon született: egy félpálya környéki svájci labdavesztés után Casemiro indította Vinícius Júniort, aki a bal szélről betört, majd ellőtt Sommer mellett a jobb alsóba (64.) – legalább két perc telt el, miután Iván Barton sípmester jelzett, hogy az akció elején történt les miatt elveszi a gólt. Svájc védelme azonban a hajrában mégis kapitulált: egy gyors brazil félkontra végén Rodrygo passzolt Casemiróhoz, aki mintegy 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Brazília sikere azt is jelenti, hogy Szerbia pénteken Svájc legyőzésével kiharcolhatja a nyolcaddöntőt.

Beta/AP

Vinícius Júnior gólját még érvénytelenítették, de Svájc nem menekült meg (Fotó: Beta/AP)

Doha: Brazília–Svájc 1:0 (0:0)

974 Stadion, 43 649 néző, vezette: Iván Barton (salvadori). Gólszerző: Casemiro a 83. pecben.

Brazília: Alisson – Alex Sandro (Telles, 86.), Silva, Marquinhos, Militão – Casemiro, Paquetá (Rodrygo, 46.), Fred (Bruno Guimarães, 58.) – Vinícius Júnior, Richarlison (Jesus, 73.), Raphinha (Antony, 73.). Szövetségi kapitány: Tite.

Svájc: Sommer – Rodriguez, Elvedi, Akanji, Widmer (Frei, 86.) – Freuler, Xhaka, Vargas (Fernandes, 58.), Rieder (Steffen, 58.), Sow (Aebischer, 76.) – Embolo (Seferović, 76.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin. @sz = ap

A csoport állása:

1. Brazília       2          2          0          0          3:0       6

2. Svájc           2          1          0          1          1:1       3

3. Kamerun     2          0          1          1          3:4       1

4. Szerbia       2          0          1          1          3:5       1

Nyitókép: Beta/AP