2024. április 26., péntek

Fényképeken a város pozitív oldala

A Bárka Művelődési Központban szerdán megnyílt A város pozitív oldala című fényképkiállítás.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével többek között Igor Crnobarac alpolgármester is, a fényképeket a Gradske info portálon megjelentetett pályázatra beérkező felvételek közül válogatták ki. A legsikeresebb szerzők elismerésben részesültek.
Crnobarac szerint a Gradske info portál amellett, hogy tájékoztatja a polgárokat az aktuális eseményekről, ilyen és ehhez hasonló projektek által bizonyítja, hogy nagy hatást gyakorol társadalmunkra.

– Azok a fényképek, amelyeket lehetőségünk van megtekinteni, az Újvidék iránt érzett szeretetről és hűségről tanúskodnak. Városunk számos művészt inspirált, műveiknek köszönhetően sokan megszerették Újvidéket és kedvet kaptak ahhoz, hogy meglátogassák. Közeleg az év vége, az idén Európa Kulturális Fővárosa címét viseltük, büszkék lehetünk az elért eredményeinkre. A kultúrát fontos helyre állítottuk, beruházva a programokba és az infrastrukturális projektekbe is, olyasmibe, ami megmarad. A művelődési központok hálózatának megalkotásával sikerült elérnünk a kultúra decentralizálását Újvidéken. Ennek köszönhetően a művelődési események már nemcsak a városközpontban, hanem a Kliszán, Bakolcon, Piroson és a város más részeiben is megrendezik ezeket – jelentette ki Crnobarac.

A művészi felvételeket elbíráló zsűrit Dalibor Rožić, a városi tanács kulturális ügyekkel megbízott tagja, mgr. Sibila Petenji Arbutina, prof. Dragan Jablanov, Ankica Mićašević és Ognjan Starović alkotta, akik az újvidéki Marija Konjik felvételét nevezték meg a legjobbnak. A fotókiállítást november 28-áig tekinthetik meg az érdeklődők a Bárka Művelődési Központ helyiségeiben, Cseneji utca 54.