2024. április 26., péntek

Belgium csak nehezen győzött Kanada ellen

Bár megnyerte első csoportmérkőzését a labdarúgó-világbajnokságon Belgium, ez jóval több küzdelem árán sikerült csak a torna titkos favoritjainak, mint azt talán várni lehetett. A vb-re 1986 után először visszatérő Kanada ugyanis bizonyította, hogy nem véletlenül lépett elő az észak- és közép-amerikai régió legjobbjává az utóbbi időben.

A juharlevelesek kezdték lendületesebben a mérkőzést több ígéretes támadást vezetve, a 11. percben pedig büntetőhöz is jutottak, miután a tizenhatoson belül Carrasco kézzel ért Buchanan kapura tartó lövésébe. A Bayern München játékosa, Alphonso Davies állt oda, hogy megszerezze Kanada történetének első világbajnoki gólját, ám a laposan balra lőtt labdát Thibaut Courtois kivédte.

A félidő vége előtt váratlanul jutottak előnyhöz a belgák, amikor a saját térfélről történt indítás tökéletesen pattant Michy Batshuayi elé, aki a kapuba küldte a labdát a szerb származású Milan Borjan, a Crvena zvezda veterán hálóőre mellett.

A második félidőben kiegyenlített küzdelem zajlott néhány nagyobb helyzettel, de az eredmény már nem változott, Belgium 1:0-s győzelemmel begyűjtötte a három pontot és egy forduló után vezeti az F csoportot.