2024. április 26., péntek

Válasszunk hazait!

Átadták a Legjobb Vajdaságból védjegyekről szóló tanúsítványokat

Újvidéken szombaton az 53. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon kiosztották a Legjobb Vajdaságból védjegy használatáról szóló tanúsítványokat. Az idén a termékek, szolgáltatások és rendezvények közül 21 kapta meg a Legjobb Vajdaságból védjegyet. A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság kezdeményezésére újra használatba került a Legjobb Vajdaságból elnevezésű védjegy a helyi termékek népszerűsítésének céljából. A titkárság ugyanis fontosnak tartja, hogy felismerhető legyen minden, ami vajdasági. A termékek mellett a márkázás lehetőségét kiterjesztették az olyan szolgáltatásokra is, mint az idegenforgalmi kínálat, vagy a régi mesterségek. Ezenkívül kiemelik a kiváló rendezvényeket, és a szervezőket is.

Nenad Ivanišević gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, hogy ez az elismerés a minőség szimbóluma, és mindannyiunknak büszkék kell lennünk arra, amink van. Elsősorban a termékeink, ételeink, italaink és szolgáltatásaink minőségére, valamint azokra a rendezvényekre, amelyek gazdagítják Vajdaság idegenforgalmi kínálatát.

– Büszkék lehetünk az ételeinkre és az italainkra, ugyanis rendkívüli minőségű borokat és sajtokat készítünk. Vajdaságnak kiváló gasztronómiai kínálata és rendezvényei vannak. Nem is csoda, hogy egyre több turista látogat el hozzánk. Azok, akik megkapták a Legjobb Vajdaságból védjegyet, valóban a legjobbak, s erre mi büszkék lehetünk. Hiszem, hogy az elismerés további motivációt jelent számukra, hogy még jobb eredményeket érjenek el munkájukban, és ezáltal hozzájáruljanak a gazdaság fejlődéséhez – fogalmazott Ivanišević.

Az eseményen felszólalt Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere is, hiszen a nagybecsereki Sörnapok rendezvény is megkapta a Legjobb Vajdaságból védjegyet.

– A Sörnapok a vidék legnagyobb turisztikai rendezvénye. 1986-ban tartották meg először, azóta töretlen a sikere. A rendezvény gazdag, kulturális zenei és sportprogramokat is tartalmaz. Ebben az időszakban sokan látogatnak el Nagybecskerekre, ami jelentősen fellendíti a város idegenforgalmát is – közölte Salapura.

Az eseményen többek között jelen voltak a tartományi kormány, a helyi önkormányzatok és a vajdasági turisztikai szervezetek képviselői is.

Nyitókép: Dancsó Áron felvétele