2024. április 26., péntek

Jövőre Adán tartják a munkásolimpiát

A rendezvény jó alkalom a község idegenforgalmi lehetőségeinek bemutatására is

Ada község 2023 nyarán házigazdája lesz a 13. Munkássport olimpiának. A rendezvényt pénteken Újvidéken, a Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon is népszerűsítették.

Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere elmondta, hogy a község 2023-ban ismét házigazdája lesz a tartományi munkássport-olimpiának, 2007-ben ugyanis már megszervezték a rendezvényt.

A munkásolimpiát népszerűsítő csapat az idegenforgalmi kiállításon Újvidéken (Fotó: Dancsó Áron)

A munkásolimpiát népszerűsítő csapat az idegenforgalmi kiállításon Újvidéken (Fotó: Dancsó Áron)

Örömmel tölt el, hogy jövőre újra házigazdák leszünk. Ezt az eseményt a rekreációs sport népszerűsítése mellett Ada község szeretné kihasználni a turisztikai lehetőségei bemutatására is. Az elmúlt néhány évben jelentős összegeket fektettünk a sportinfrastruktúra fejlesztésébe, és mindez a kísérő, szórakoztató programokkal együtt biztosítani fogja azt, hogy Ada község jó házigazdája legyen ennek a rendezvénynek – fogalmazott Bilicki Zoltán.

A Vajdasági Sport Mindenkinek Szövetség már csaknem ötven éve megszervezi a munkássport-olimpiát a tartományi kormány támogatásával és a helyi önkormányzatok együttműködésével. Megfigyelhető, hogy a mai időkben egyre többen sportolnak hobbiszinten egészségük megőrzése és javítása érdekében. Ennek az egyedi rendezvénynek az a célja, hogy a dolgozó lakosságot a sportra és fizikai aktivitásra ösztönözze, hiszen ezáltal nemcsak az egészségük javul, de növekszik a munkakedvük is, és új barátságokat is kötnek. Eddig 12 rendezvényt szerveztek meg, az elsőt Újvidéken, 1975-ben.