2024. április 26., péntek

Đoković leiskolázta Rubljovot

Novak Đoković tegnap Torinóban, az évzáró mestertorna 2. fordulójában leiskolázta az orosz Andrej Rubljovot. A szerb 69 perc alatt befejezte a meccset, amelyen mindössze hat önhibája volt, az első adogatáson pedig csak két pontot engedélyezett. Đoković ezzel továbbjutott, ha viszont az este Sztefanosz Cicipasz legyőzte Danyiil Medvegyevet, Novak csoportelső, Medvegyev kiesett, a másik továbbjutó pedig a Rubljov–Cicipasz meccs győztese lesz. Ha Medvegyev nyert, Cicipasz az egyik kieső.

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković nem sokat teketóriázott orosz ellenfelével (Fotó: Beta/AP)

Előző este a norvég Casper Ruud három szoros játszmában győzte le az amerikai Taylor Fritzet. A norvég ezzel második torinói szereplésén is elődöntős lett, ami egyben azt is jelenti, hogy Rafael Nadal már kiesett, az idén sem nyerheti el a gyűjteményéből még hiányzó trófeát, és nem jut vissza a ranglista első helyére sem. A spanyol ma hiába nyer esetleg Ruud ellen, mert a Fritz–Auger-Aliassime mérkőzés győztesének is két diadala lesz a csoportban. Mivel hétfőn Cicipaszt Đoković fosztotta meg a világelsőség lehetőségétől, bizonyos lett, hogy Carlos Alcaraz zárja az évet a ranglista élpozícióján, és e minősítésben ő lesz a minden idők legfiatalabbja.

TORINO. – Az ATP évzáró mestertornájának 2. fordulójában, Zöld csoport: Ruud–Fritz 6:3, 4:6, 7:6, Vörös csoport: Đoković–Rubljov 6:4, 6:1.
BUENOS AIRES. – A 125-ös WTA-torna 1. fordulójában: Stevanović–B. Fruhvirtová 7:6, 6:1.
MEITAR. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Szabanin–Kubareva 6:1, 3:6, 6:2.
SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 1. fordulójában: N. Stojanović–Jang 6:3, 6:7, 6:3.
POZSONY. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Tóth–Lys 4:4 – feladás.
FUNCHAL. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Lahey–Nagy 6:4, 6:1.

Nyitókép: Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)