2024. április 26., péntek

Fél éve áram nélkül

A felsőhegyi helyi közösség az önkormányzat segítségét kérte

Felsőhegyen május óta, immár fél éve nincs áram a falu központjában lévő művelődési házban. A volt szövetkezeti otthon még mindig szövetkezeti ingatlan, a csődbe jutott Agrosun Kft. tulajdona, amelynek villanyáram-adóssága az áram kikapcsolása idején mintegy 18 000 dinárt tett ki, amiben benne van a tornyosi és a kevi szövetkezeti ingatlanok áramadóssága is.

A karácsonyi ünnepkör közeledtével egyre sürgetőbb az áramszolgáltatás helyreállítása, a falusi civil szervezetek több rendezvényt is terveznek a művelődési házba, amelyet a helybeli általános iskola és óvoda is használni szokott.

Cipó Igortól, a helyi közösségekkel megbízott tanácstagtól kértünk tájékoztatót, hogy van-e újabb fejlemény a felsőhegyi művelődési ház ügyében:

– Már korábban felvettük a kapcsolatot az Agrosun Kft. képviselőjével, és hajlandók tárgyalni a probléma megoldásáról. A legkézenfekvőbb az lenne, ha a felsőhegyi művelődési ház villanyóráját leválasztanánk a szövetkezetről, és az áramfogyasztást a helyi közösség közvetlenül fizethetné az Elektrovojvodinának. Az áramszolgáltatónak mindegy, hogy ki, csak fizesse az elhasznált elektromos energiát. Pillanatnyilag ez a megoldás kínálkozik a leggyorsabbnak és a leginkább járható útnak. A közelmúltig a helyi közösség tanácsának határozatára vártunk. A kilenctagú tanácsból öten kezdeményezték a rendkívüli tanácsülés összehívását október közepére áramügyben. Erre sor is került, és az önkormányzat megkapta a tanács jóváhagyását, hogy a helyi közösség hajlandó átvenni a művelődési ház villanyóráját. Ezzel kapcsolatban ma is tárgyalunk az Agrosun Kft. képviselőivel, és minden remény megvan rá, hogy fél év után újra zavartalan lesz a felsőhegyi művelődési ház áramellátása, ami az önkormányzat és az egész község érdeke is – mondta Cipó Igor.