2024. április 26., péntek

Nadal súlyos veresége

Az évzáró mestertorna nyitónapjának esti meccsén a volt világelső Rafael Nadal súlyos vereséget szenvedett a tornán újonc amerikai Taylor Fritztől. Játékából arra lehet következtetni, hogy a spanyolnak nem sok esélye van első diadalára a mestertornákon, és arra sem, hogy ennek befejeztével átvegye a ranglista eső helyét. Érdekes, hogy Nadal elveszítette legutóbbi három mérkőzését, és rendre amerikai ellen. A spanyolt sorban Frances Tiafoe, Tommy Paul és most Fritz győzték le. A torna három volt bajnokát felvonultató Vörös csoportban a negyedik, az orosz Andrej Rubljov rajtolt győzelemmel, hisz tegnap a délutáni műsorban honfitársát, Danyiil Medvegyevet múlta felül. Nagyszerű meccsen Rubljov az első játszmában az 5:2-es vezetést és hét szettlabdát is kihagyott, a végén pedig az ötödik meccslabdát ütötte be. Ma a Ruud–Fritz meccs győztese valószínűleg biztosítja az elődöntőt.

Svájc női válogatottja először lett a B. J. King-kupa (volt Fed-kupa) bajnoka az Ausztrália feletti győzelem révén. Pozsonyban a challenger magyar házidöntőjén Fucsovics Márton legyőzte Marozsán Fábiánt, és a 97. helyen tért vissza a százba.

TORINO. – Az évzáró mestertorna 1. fordulójában, Zöld csoport: Fritz–Nadal 7:6, 6:1. Vörös csoport: Rubljov–Medvegyev 6:7, 6:3, 7:6.
GLASGOW. – A B. J. King-kupa döntőjében: Svájc–Ausztrália 2:0 (Teichmann–Sanders 6:3, 4:6, 6:3, Benčič–Tomljanović 6:2, 6:1).
POZSONY. – A challenger döntőjében: Fucsovics–Marozsán 6:2, 6:4. Lányok, selejtező: Ristić–Kubanova 6:1, 6:1. A tábláért: Tóth–Ristić 6:0, 6:4.