2024. március 28., csütörtök
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2022

Fiataljaink itthoni továbbtanulása a cél

A Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban a Magyar Összefogás jelöltjei

A Magyar Összefogás lista képviselői által tartott Magyarkanizsai körút egyik állomása a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont volt, ahol az utóbbi években több fejlesztés és beruházás is megvalósult.

Az elmúlt négy évben a Magyar Nemzeti Tanács segítségével teljes egészében felújították a számítógépes informatikai tantermet, tizenhat új számítógépet vásároltak, amelyek az oktatás színvonalát növelik a jövőben is. Ezen kívül televíziókat, vetítőket és minden olyan egyéb eszközt sikerült beszerezniük, amelyek a diákok és az oktatók mindennapjait megkönnyítik. Sterbik Ildikó igazgatónő elmondta, hogy 3 millió dinárt biztosított erre az MNT és ezen felül még néhány tornatermi eszközt is vásároltak. Mindezek mellett az iskola főépületének padlózata is felújításra került, amelyre a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán 5,5 millió dinárt nyertek. Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkár beszédében méltatta a középiskola eddigi munkásságát és kihangsúlyozta, hogy a színvonalas oktatáshoz elengedhetetlenek ezek a fejlesztések. Az új padlóburkolatot Horváth Ákos káplán áldotta meg, a közös imádságot követően pedig a Magyar Összefogás lista környékbeli jelöltjei megtekintették a robotika és az informatikai szakkör tantermeit.

A lista jelöltjei megtekintették a robotika tantermet (Gergely Árpád felvétele)

A lista jelöltjei megtekintették a robotika tantermet (Gergely Árpád felvétele)

A körút a magyarkanizsai városháza nagytermében lakossági fórummal zárult, ahol bemutatkoztak a helyi jelöltek, Pletikoszity Árpád és Varjú Potrebić Tatjana. Ezt követően felszólalt Kabók Erika, Fremond Árpád és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Pásztor István, akik az elmúlt évek eredményeiről és a vasárnapi szavazás fontosságáról beszéltek. Továbbá kiemelték az oktatásban elért sikereket, és hogy fiataljainkat érdemes és kell is az itthoni tanulásra buzdítanunk. Arra kértek minden jelenlévőt, hogy éljenek vasárnap a szavazás lehetőségével, hiszen így tudjuk megmutatni, milyen erős közösség is vagyunk valójában.

Pásztor István beszéde (Gergely Árpád felvétele)

Pásztor István beszéde (Gergely Árpád felvétele)