2024. április 26., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2022

Kitűnő együttműködés Magyarkanizsával

A birkózóakadémián a Magyar Összefogás jelöltjei

Magyarkanizsa községbeli körútjukat Martonoson kezdték a Magyar Összefogás lista környékbeli jelöltjei, akik először megtekintették a felújított művelődési otthont. Amellett, hogy mindenkit szavazásra buzdítottak, meghallgatták az aktuális problémákat, és a fejlesztési lehetőségeken is együtt gondolkodnak a helyi vezetőséggel. A művelődési otthontól a még újnak mondható, de már óriási sikerekkel büszkélkedő Vajdasági Birkózóakadémiára vitt az útjuk, ami Magyarkanizsa egyik gyöngyszeme, legújabb épülete. A helyszínt körbejárva, tanácskozva és itt is meghallgatva a tolmácsolt kéréseket, még tanácsokat is kaptak a vezetők. Bálint Zoltán, az akadémia ügyvezetője elmondta, hogy nagyon jó eredményeket jegyeztek ilyen rövid időn belül is, amióta az akadémia működik, és külön hálás a kiváló együttműködésért.

– Az akadémia egyik alapítója a Magyar Nemzeti Tanács, így elengedhetetlen és természetes a kiváló együttműködés. Nagyon sokat segítettek abban, hogy azon magyar közegekben, ahol a sport iránt érdeklődés mutatkozik, meg tudjunk jelenni, és népszerűsítsük a birkózást és az akadémiát. Amennyiben ez változatlanul így zajlik, biztosak lehetünk benne, hogy az akadémiának nagy szerepe lesz a vajdasági sportéletben. Természetesen fejlesztésekben mi is gondolkodunk: az energiaellátásunk hatékonyabbá tételéhez nagy szükségünk lenne egy meleg vizű kútra – árulta el Bálint Zoltán.

A Vajdasági Birkózóakadémián is látogatást tettek a politikusok (Gergely Árpád felvétele)

A Vajdasági Birkózóakadémián is látogatást tettek a politikusok (Gergely Árpád felvétele)

A helyszínen Pásztor István, a VMSZ elnöke bátorította az akadémia vezetőségét és a politikum helyi képviselőit, hogy dolgozzák ki a tervet, hogy az minél előbb megvalósulhasson, és ezért a Vajdasági Magyar Szövetség minden követ meg fog mozgatni.

– A kampány nemcsak arról szól, hogy a jövőről beszélünk, hanem azzal is szembesülünk, hogy az elmúlt időszakban mit sikerült elvégezni. A mai nap többek között erről szólt. Nemcsak az eszközfejlesztésekről esett szó, hanem közösségi akaratmegfogalmazásról is, például a mezőgazdasági iskola tekintetében – magyarázta Pásztor István, aki arra a kérdésre válaszolva, hogy miért biztat minden magyart vasárnap szavazásra, a következőket mondta:

– Azért kell vasárnap elmenni szavazni, hogy minél számottevőbb támogatás legyen a lista mögött. Nemzeti tanácsa, közjogi beágyazottsággal bíró kisebbségi önkormányzata az egész Kárpát-medencében senkinek sincs, csak nekünk, és mivel ezt nem ajándékba kaptuk, hanem kínkeservesen megküzdöttünk érte, illő volna megbecsülni azt, ami a miénk – hangsúlyozta Pásztor István.

Fremond Árpád a szavazás kapcsán elmondta, hogy akik számára fontos a vajdasági magyar autonómia, a magyar oktatás, a tájékoztatás, a kultúra, azok szavazni fognak.

– Rengeteget dolgoztunk az elmúlt években azért, hogy legyen Magyar Nemzeti Tanácsunk, magyar kulturális autonómiánk. Egyetlen más határon túli magyar közösség sem rendelkezik hasonlóval, ebben mi egyedülállóak vagyunk. Ezt az óriási értéket meg kell őriznünk, amivel rendelkezünk. Abban reménykedem, hogy a vajdasági magyarság értékeli ezt, és elégedettek is az elmúlt időszakban kifejtett munkával, az építkezéssel, amit folytatni szeretnénk – mondta Fremond Árpád.

A körút Martonosról a birkózóakadémiára, onnan pedig a középiskolába tartott, ahol szintén történtek fejlesztések, végezetül pedig a magyarkanizsai városháza nagytermében lakossági fórummal zárták a látogatást.