2024. április 26., péntek

Idén új, hitelesített útvonalon

Szombaton futják a 13. Szkenderovity Pál nevével fémjelzett maratont

Idén új útvonalakon szervezik meg a már hagyományos Szkenderovity Pál-futómaratont Topolyán. Idén először hitelesített útvonalat kell teljesíteniük a résztvevőknek 10, illetve 5 kilométeres távon.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Szerbiai Atlétikai Szövetség szakemberei hitelesítették a maraton távját, és megadták a rendezvénynek a WA-AIMS minősítést, ami azt jelenti, hogy minden itt elért eredmény bekerülhet az országos eredmények közé. A korábbi évekhez képest változott a rendezvény helyszíne is. Valódi utcai maratont láthat a közönség a központban, illetve a város főbb utcáin.

A rajt és a cél Topolya központjában lesz az Idea Market előtti téren. A versenyzők 13 óra 30 perckor indulnak, és másfél órában határozták meg a maraton időtartamát. Az érdeklődők már előre jelezhették részvételüket, de erre módjuk nyílik a verseny napján, szombaton is 11 órától a rajt helyszínén. A versenyzőket korosztály szerint fogják jegyezni, és az eredményeket is ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével értékelik.
A legeredményesebbek serleget, érmeket és pénzjutalmat kapnak. A rendezvény társszervezői a topolyai önkormányzat, a helyi turisztikai szövetség, a topolyai sportszövetség, az ifjúsági iroda, a Glas Omladine – GO Radio, támogatói a MS Commerce, az Em Comnerce, a Sat-Trakt és az Ake Đantar cég. Bővebb információt a https://prnt.sc/ywFiJnguGbhP és a https://prnt.sc/iGWEpD6ldFU4 honlapon, illetve a következő telefonszámon kaphatnak: 060/195-5095 (Goran), 064/862-4454 (Ognjen).