2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Szoboszlaiék varsói vizsgája

A BL ma esti, csoportkört záró játéknapján két olyan mérkőzést rendeznek, amelyen a győztes mindent visz, vagyis bejut a nyolcaddöntőbe. Az E kvartettben a Chelsea mögötti második helyért a Milan és a Salzburg méri össze erejét a San Siróban. Ausztriában javarészt a Rossoneri irányította a meccset, amely 1:1-es döntetlennel zárult, hasonló eredmény most az olasz gárdának kedvezne az egypontos előnye miatt.

Az F csoportban a biztos továbbjutó Real Madrid mögött a Sahtar és a Leipzig van versenyben. A sorsdöntő ütközetre az ukrajnai háborús helyzet miatt Varsóban kerül sor, ahol a Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal – vélhetően a kezdőben – felálló lipcseiek számára a döntetlen is elég a továbbjutáshoz, a vereség azonban pontegyenlőséget (9-9) jelentene, egyúttal az egymás elleni mérleg miatt az ukrán fél nyolcaddöntőjét.

A G csoportban az utolsó eredményektől függetlenül a Manchester City végez első, a dortmundi Borussia második, a Sevilla pedig az Európa-ligát érő harmadik helyen. A H jelű négyesben a PSG és a Benfica számára a csoportelsőség, a Juventus és a haifai Makkabi számára pedig az Európa-ligás folytatás a tét.

Olasz bajnokság, a 12. fordulóban: Verona–Roma 1:3, Monza–Bologna 1:2. Az élcsoport: Napoli 32, Atalanta 27, Milan 26, Roma 25 pont stb. Spanyol bajnokság, a 12. fordulóban: Elche–Getafe 0:1. Az élcsoport: Real Madrid 32, Barcelona 31, Atlético Madrid és Betis 23 pont stb.