2024. április 26., péntek

Minden gyermek számít

MNT támogatások az óbecsei Testvériség Általános és Középiskolában

Az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Tanács több ízben is támogatta a fejlődési rendellenességgel küzdő gyermekekkel foglalkozó óbecsei Testvériség Általános és Középiskolát, amelyben pénteken Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője tett látogatást.

– Az MNT minden oktatási intézményt próbál támogatni. Ez az iskola olyan gyermekekkel foglalkozik, akik hátrányos helyzetűek és speciális képzésre van szükségük. Több mint hárommillió dinár értékben támogattunk egy olyan projektet, amely elősegíti, hogy ezek a fiatalok az intézmény kertjében olyan tudásra tegyenek szert, amely fontos lehet a számukra. Többségében magyar gyermekek járnak ide, és nagyon lényeges, hogy az ilyen és az ehhez hasonló intézményekre is figyelmet fordítsunk – fogalmazott Fremond Árpád, majd hozzátette: – Az iskola Đura Jakšić utcában lévő épülete évek óta nagyon rossz állapotban van, mindenképpen meg kell vizsgálni, hogyan lehet a támogatásokat tovább biztosítani.

– Az MNT-től két évvel ezelőtt kaptunk egy lakókonténert, amit tanteremnek használunk, valamint támogatásuknak köszönhetően rendbe tudjuk tenni a bejárati kaput. Cerebrális paralízisben szenvedő gyermekek részére, de számítógépekre, projektorokra is kaptunk támogatást. A magyar nemzeti kisebbség szempontjából jelentős iskola vagyunk, mert Szabadkán kívül csak Óbecsén létezik magyar nyelvű oktatás ilyen gyermekek számára – közölte Horvát Zoltán, az iskola igazgatója.