2024. április 23., kedd

Elon Musk megvette a Twittert és rögtön kirúgta a vezetőket

A világ leggazdagabb embere hónapokig húzta, de most befejezte a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását, aminek nemcsak az lett a vége, hogy Elon Musk lett a tulaj, de az is, hogy azonnal megszabadult a felsővezetőktől, köztük Parag Agrawal vezérigazgatótól is.

Agrawal mellett Ned Segal pénzügyi igazgatót, valamint a cég jogpolitikai vezetőjét, Vijaya Gaddét is elbocsátották. A BBC azt írja, Agrawalt és Segalt egyszerűen kikísérték a Twitter San Francisco-i központjából.

A New York-i tőzsde honlapja szerint a Twitter részvényeinek kereskedését pénteken felfüggesztik.

A Twitter még nem erősítette meg a felvásárlást, de a cég egyik befektetője a BBC-nek azt mondta, megkötötték az üzletet. Musk azt mondta, azért vette meg a Twittert, hogy segítse az emberiséget, mert azt akarja, hogy „legyen egy digitális főtere a civilizációnak”.

És már meg is változtatta bemutatkozását a Twitteren „Chief Twit”-re.

Musk azt is elmondta, hogy nem azért vette meg a Twittert, hogy több pénzt keressen, hanem hogy megpróbáljon segíteni az emberiségen. Jelezte, hogy a Twitterben látja az alapot egy olyan szuperalkalmazás létrehozásához, amely a pénzátutalástól kezdve a vásárláson át a fuvarozásig mindent kínál. Hozzátette, szeretné megakadályozni, hogy a platform a gyűlölet és a megosztottság helyszínévé váljon. További célja, hogy legyőzzék a Twitteren a spamrobotokat, és nyilvánosan elérhetővé tegyék azokat az algoritmusokat, amelyek meghatározzák, hogy a tartalmak hogyan jelenjenek meg a felhasználók számára.