2024. április 26., péntek

Útravaló az óvodapedagógusoknak

Akkreditált továbbképzés Zentán – Népi játékok és néptáncos mozgás

Szombaton délelőtt Zentán a Petőfi Sándor Általános Iskolában került sor az Útravaló elnevezésű akkreditált magyar nyelvű továbbképzésre óvodapedagógusok részére. Az esemény a Magyar Nemzeti Tanács (MNT), a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, illetve a vajdasági Hagyományok Háza Hálózat gondozásában valósult meg.

A képzést október 14-én és 15-én tartották meg Útravaló 2 – népi játékok és néptáncos mozgás címmel. A szombati hivatalos megnyitón Jerasz Anikó köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy az MNT mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az óvodapedagógusoknak, az osztálytanítóknak, valamint a szaktanároknak magyar nyelvű továbbképzéseket szervezzen.

– Ezen a képzésen az óvodapedagógusok kerültek előtérbe. Az akkreditált továbbképzésen harmincan vettek részt 14 község 16 óvodájából. A cél egyértelműen az, hogy a résztvevők gyakorlati tudást kapjanak a néptánc, a gyermekjátékok, a népdalok és a kézműves foglalkozások terén. Ezáltal a népi értékeket beleépíthetik a mindennapi munkájukba és még nagyobb hangsúlyt fektethetnek azok éltetésére – mondta Jerasz Anikó.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A programot Cseszák Balázs, a vajdasági Hagyományok Háza Hálózat kultúrális szervezője ismertette. Elmondta, hogy pénteken kézműves képzésen vettek részt az óvodapedagógusok, szombaton pedig a néptánccal és népi énekekkel foglalkoztak a résztvevők.