2024. április 26., péntek

Aszfaltozás városszerte

Folytatódnak a munkálatok a Futaki úton

Teljes gőzzel folynak az aszfaltburkolat-felújítási munkálatok a város legforgalmasabb útszakaszain.

A múlt hét végén befejeződött a Futaki úton folyó munkálatok első szakasza, vagyis a Miloš fejedelem sugárúttól a Bata Brkić utcáig húzódó szakaszon, ismét a megszokott rendben zajlik itt a közlekedés. Szombaton az Ilarion Ruvarac utcától a Verseci utcáig húzódó szakaszon kezdték meg az úttestkarbantartási munkálatokat, ezek a jobb oldali sávot érintik, a kétirányú forgalmat a bal oldali három sávba terelték. A Futaki út és a Verseci utca kereszteződésének közelében folyó munkálatok miatt egy rövid ideig a Verseci utca irányából érkező személygépkocsik nem tudnak majd áthaladni. A munkálatoknak ezen szakasza legkésőbb a hétvégéig befejeződik, majd a bal oldali sávokat újítják fel, vagyis a Slobodan Jovanović sugárúttól a Bata Brkić utcáig húzódó szakaszt.

A Vajdasági utcában, a sugárút és a Gogol utca közötti szakaszról teljesen eltávolították a régi aszfaltburkolatot, a mai nap folyamán valószínűleg megérkeznek az aszfaltozó gépek (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A Vajdasági utcában, a sugárút és a Gogol utca közötti szakaszról teljesen eltávolították a régi aszfaltburkolatot, a mai nap folyamán valószínűleg megérkeznek az aszfaltozó gépek (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A kivitelező gyors munkavégzésének köszönhetően a határidő lejárta előtt sikerült befejezni a Hajduk Veljko utca jobb oldali útszakaszának karbantartási munkálatait, az Újvidéki Vásártól az I. Péter király sugárútig, és itt is már zavartalanul folyik a közlekedés. A munkálatok ezt követően a bal oldali sávban folynak, a Popović testvérek utcától az Újvidéki Vásár utcáig. Az említett útszakaszokon kívül a Belgrádi sétányon, vagyis a Bajcsy-Zsilinszky utcától a Žeželj hídig, a Vajdasági utcában, valamint a kamenicai Sonja Marinković és a Tepić őrnagy utcákban is javában zajlanak az útkarbantartási munkálatok. Az Ismeretlen hős téren is megjavítják a feltöredezett úttestet. A felsorolt útszakaszokon közlekedő autósokat és sofőröket fokozott figyelemre, óvatosságra intik.