2024. április 26., péntek

Munkálatok Zenta utcáin

A Kertek helyi közösségben várhatóan rendeződnek a csatornázási problémák

Zenta községben csatornázási munkálatok zajlanak. Kedden délelőtt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Sztantity Szebasztián, a község gazdasági ügyekkel megbízott tanácstagja a Cseh Károly utcában folyó munkálatok helyszínére látogatott.

– Az idén a Cseh Károly utca csatornázását terveztük be. A munkálatok körülbelül két hete indultak, és nagyjából egy hét szükséges még a befejezéshez, ha az időjárás engedi. Pályázatok nem jelentek meg a csatornaépítésre, így ezt a beruházást is önerőből valósítjuk meg, a jövőben is erre támaszkodva tudjuk befejezni a csatornázási munkálatokat a város területén. A csatornázással kapcsolatban egyedül itt, a Kertek helyi közösségben vannak hiányosságok, és bízunk abban, hogy a következő néhány évben ezt be tudjuk fejezni – mondta a polgármester.

Sztantity Szebasztián a közeljövőben várható munkálatokról is beszélt, többek között a híd felújításáról és a közutak rendbetételéről.

– A híd állapota olyan téma, ami élénk érdeklődésre tart számot a közvéleményben. Idén márciusban az országos vasúti közvállalat szakemberei felmérték a híd állapotát, és állagmegőrző intézkedéseket vezettek be. Ez 20 km/h-s sebességkorlátozást jelenti a közúti forgalomra, illetve 20 tonna/tengelyes korlátozást a vasúti teherforgalomra. Hivatalos levélben értesítettek bennünket a minisztériumból arról, hogy készülnek a tervek a híd helyrehozatalához, és hogy a következő költségvetési évben számíthatunk ezen munkálatok megkezdésére. A közutak kátyúinak kijavítását a megszokott májusi időszakról egy őszi időszakra ütemeztük át idén, így ezek a munkálatok várhatóan egy héten belül megkezdődnek a város területén. Emellett három településen is végeztünk közúti javításokat, mégpedig Bogarasban, Felsőhegyen és Tornyoson is – magyarázta Sztantity Szebasztián.