2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Fruška gora-i borséta

A tartományi kormány a Vajdasági Turisztikai Szervezettel, Ürög önkormányzatával és a Fruška Gora-i Borászok Egyesületével együttműködve tegnap megtartotta a jövő évre bejelentett Fruška Gora Wine Walk – Fruška gora-i borséta előrendezvényét. A borsétát azzal a céllal rendezik meg, hogy bemutassák Fruška gora idegenforgalmi lehetőségeit és a szerémségi borvidéket, borászokat. A séta a település központjából indult és több termelőt és borpincét is érintett.

– A rendezvény nagy jelentőséggel bír a szerémségi szőlészek és borászok, valamint a régió idegenforgalmának fejlesztése számára is – mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, és hozzátette, hogy a teljes körű eseményt jövőre tartják meg.

Szavai szerint a rendezvénnyel más országok példáját követve a helyi termelőket és kisvállalkozókat igyekeznek támogatni.

– Amikor három év múlva a Fruška gora-i folyosó megépítésével Ürög központjából kivezetjük a forgalmat, egy kis oázist kapunk, amely félórányira lesz Belgrádtól és csupán 15 percre Újvidéktől – jelentette ki a tartományi kormány elnöke.

Mirović ellátogatott az ürögi Borislav Mihajlović Mihiz Szakközépiskolába is, amely Vajdaság egyetlen szőlész-borász szakos középiskolája.