2024. április 26., péntek

Minden nagycsapat jól kezdett

A hétvégén elrajtolt a regionális ABA-liga új szezonja, amelyben ezúttal is 14 csapat lesz érdekelt. Az összetételben egyetlen változás történt, a búcsúzó szlovén Krka helyett a Szkopje jutott fel, míg az osztályozón a čačaki Borac megvédte helyét az első vonalban a Zlatiborral szemben. A nyitófordulóban nem születtek meglepetések, a Partizan százast szórva, nagy triplázónapot kifogva lépett át a Cibonán annak parkettjén, míg a bajnoki címvédő Crvena zvezda az újonc szkopjeieket hagyta esély nélkül. A játéknap legnagyobb arányú diadalát Podgoricában ünnepelték, a Budućnost a teljes második félidőben mindössze 18 pontot engedélyezett a Split együttesének.

Folytatódott a tengerentúli elitliga felkészülési időszaka, a finn Lauri Markkanen 20 pontos meccsel mutatkozott be a Utahnál, a Houston pedig a nyáron ide szerződött Boban Marjanovićtyal a soraiban kiütötte a San Antoniót.

ABA-liga, az 1. fordulóban: Cibona–Partizan 81:105, Budućnost–Split 94:59, Cedevita Olimpija–Borac 98:81. NBA, felkészülési mérkőzések: Toronto–Utah 114:82, Houston–San Antonio 134:96.