2024. április 18., csütörtök

Digitális korszak és olvasóvá nevelés

Múzeumpedagógusokat, óvópedagógusokat, tanítókat, szülőket, könyvtárosokat várnak a Vadlazac2 programsorozatra, melyen szempontokat tanulhatnak a kortárs gyermekirodalmi művek befogadásához, pedagógiai gyakorlatmegújításához. Szerkezetileg minden Vadlazac-esemény két egységből áll: a meghívott előadók egy-egy elméleti, témafelvető kiselőadását követően a program műhelyrészében kiscsoportokban modellezik a tanultakat, különböző technikákat mutatnak be, és módszertani segítséget nyújtanak az adott témához. A program ma 17 órától folytatódik.

Második alkalommal dr. Gombos Péter tart előadást, foglalkozást a fiatalok olvasási szokásairól, olvasáshoz való viszonyáról, valamint Fülöp Hajnalka digitális andragógus, a Tudatos Digitális Szülő program alapítója értekezik és tart gyakorlatot A tablet, a könyvek és az alfák, avagy hogyan találkozik és barátkozik az alfa generáció az olvasással? címmel. A belépő ingyenes, de regisztrációhoz között. A topmuz@gmail.com címen lehet jelentkezni.

A kisgyermekes érdeklődők hozhatják magukkal csemetéjüket is. Míg az előadások tartanak, a gyermekekkel külön szobában foglalkoznak.